A Milli Erkek Hentbol Takımı’ndan Belçika Galibiyeti

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2023 Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Grup’taki 3. maçında Belçika’yı 30-25 yendi.

A Milli Erkek Hentbol Takımı’ndan Belçika Galibiyeti
07.01.2022
1.090
A+
A-

A Milli Erkek  Hentbol Takımı, 2023 Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Grup’taki 3. maçında Belçika’yı Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda ağırladı. Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Belediyesi Başkanı Galip Vidinlioğlu, Federasyon Başkanı Uğur Kılıç ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı karşılaşmanın ilk yarısını 7-14’lük skor üstünlüğü ile kapatan A Milli Erkek Hentbol Takımı, ikinci yarıda sürdürmeye devam ettikleri başarılarını 30-25’lik skor ile taçlandırdı.


Galibiyetin ardından açıklama yapan Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç; “Kastamonu’da ilk milli maçımızdı. Seyircilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu galibiyeti onlara armağan ettik. Çocuklarımız sahada terlerinin son damlasına kadar mücadele ettiler… Kastamonu bir hentbol şehri… Bizler mutlaka bu ortamı tekrar görmek adına organizasyon düzenleyeceğiz. Belçika’da da böyle bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Sporcularımıza ve teknik ekibimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay, Kastamonu taraftarlarının kendilerine verdikleri destekten memnuniyet duyduklarını belirtti.


Karşılaşma sonrası Milli hentbolcu Alperen Pektaş ise duygularını şöyle aktardı: “inanılmaz bir taraftar vardı. Çıktığımızda tüylerimiz diken diken oldu. Uzun zamandır pandemiden dolayı böyle bir maç yapamıyorduk… Hentbolun  bu şekilde taraftar kitlesini tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz.” 

Haber: Gizem AZBOY

Fotoğraf: Enes ÖZCAN

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.