A Milli Kadın Hentbol Takımı İzlanda’yı 30-29 Yendi

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2022 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri 6. Grup’taki üçüncü maçta, Kastamonu’da konuk ettiği İzlanda’yı 30-29 skorla mağlup etti.

A Milli Kadın Hentbol Takımı İzlanda’yı 30-29 Yendi
03.03.2022
673
A+
A-

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2022 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri 6. Grup’taki üçüncü maçında İzlanda’yı konuk etti. Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada A Milli Takım, maça performansı düşük bir şekilde başladı. Maçın ilk dakikalarında İzlanda’nın oyununa karşılık vermekte zorlanan Ay-yıldızlılar ilk yarıyı İzlanda karşısında 16-15 geride kapadı.

İkinci yarıya da istediği performansla başlayamayan A Milli Takım, buna rağmen ilerleyen dakikalarda hızlı ataklar ve etkili savunmalarla skoru önce 18-18 olarak eşitledi, maçın sonunda ise sahadan 30-29 skorla galip ayrıldı.


Maçtan sonra yaptığı açıklamada Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç: “Takım başlangıçta biraz tutuk başlamış olabilir, hatta seyirci de biraz tutuk başladı ama ilk dakikalardan itibaren sahada çok ciddi bir mücadele vardı. Seyircimiz de takımla birlikte mücadeleyi devam ettirdi… İlk öne geçtiğimiz anda maçı galip bitirmeyi başardık…İnşallah önce İzlanda’da İzlanda maçını kazanmaya çalışacağız. Sonrasında da tekrar Kastamonu’daki Sırbistan maçına konsantre olacağız” şeklinde konuştu.


Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Çelik de Kastamonu halkına teşekkür ederek, atmosferin çok güzel olduğunu; maçın, oyuncuların direnci ve seyircilerin desteği sayesinde kazanıldığını vurguladı.

Haber-Fotoğraf: Büşra Sarıdoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.