A Milli Kadın Hentbol Takımı Sırbistan’a Yenildi

A Milli Kadın Hentbol Takımı 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup’taki 5. maçında sahasında Sırbistan Milli Takımı’na 36-30 yenildi.

A Milli Kadın Hentbol Takımı Sırbistan’a Yenildi
22.04.2022
911
A+
A-

A Milli Kadın Hentbol Takımı 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup’taki 5. maçında sahasında Sırbistan Milli Takımı’na 36-30 yenildi.

Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda oynanan maç 12.  dakikasına kadar karşılıklı gollerle ilerledi. Maçın 22. dakikasında Türkiye rakibinin karşısında 14-12 üstünlük sağlasa da konuk ekip Sırbistan ilk yarıyı 17-16 önde kapattı.

Sırbistan, ikinci yarıda hızlı paslar ve iyi savunma ile oyundaki üstünlüğünü koruyarak maçı 36-30 kazandı.

Diğer yandan, Milli Takım’da uzun yıllar oynayan Yeliz Özel ve Sevilay İmamoğlu Öcal’ın bu maçla Milli Takım kariyeri sona erdi. Maç öncesi, Yeliz Özel ve Sevilay İmamoğlu Öcal’a THF Başkanı Uğur Kılıç ve Asbaşkanı Mustafa Köklü tarafından plaket takdim edildi.

A Milli Kadın Hentbol Takımı Teknik direktör Costica Buceschi, maç sonunda şu açıklamaları yaptı: “Sırbistan’a karşı oynadık, gerçekten çok güçlü ve sert oynayan bir takıma karşı oynadık. İlk yarıda sürekli savaştık ve bu şekilde bitirdik ilk yarıyı. İkinci yarıda maalesef yaptığımız basit hatalarla sonucu düzgün bir şekilde getiremedik. Bu bizim için son değil, bir maçımız daha var İsveç’e karşı. Zor bir maç olacak ama bu önümüzdeki projede elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

A Milli Kadın Hentbol Takımı Kaptanı Serpil İskenderoğlu ise Sırbistan maçına çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek, “ Sahaya yenmek için çıkmıştık yeneceğimize de inanmıştık ama olmadı, elimizden bu kadarı geldi. Gerçekten üzgünüm ama önümüzdeki maçlarda çok daha iyi maçlar çıkaracağımıza inanıyorum. Bütün arkadaşlarımızın ellerine sağlık, herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber-Büşra Sarıdoğan Fotoğraf- Enes Özcan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.