AKADEMİSYENDEN SEVİNDİREN HABER

Kastamonu Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Arş. Gör. Dr. Nursema Aktepe, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan “Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu” almayı hak kazandı.

AKADEMİSYENDEN SEVİNDİREN HABER
23.12.2021
1.063
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi, Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Arş. Gör. Dr. Nursema Aktepe, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından “Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu” almaya hak kazandı.

TÜBİTAK 2219- Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında, Arş. Gör. Dr. Nursema Aktepe’nin, Amerika Birleşik Devletleri, Texas Eyaleti ve Texas Tech Üniversitesi’nde, Dr. Dylan Schwilk ile gerçekleştireceği “Bitki Yanabilirliğinin Tür ve Komünite Ölçeğinde Yangın Rejimleri ve İklimsel Değişkenler Arasındaki İlişkisi” başlıklı doktora sonrası araştırma önerisi TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Arş. Gör. Dr. Nursema Aktepe, bu destek ile bir yıl boyunca Amerika’nın önde gelen yangın ekolojisi laboratuvarını bünyesinde bulunduran “EcoHealth” laboratuvarında en yeni yanabilirlik metotlarını uygulayarak, bitki yanabilirliği ve iklim değişikliği arasındaki ilişkinin ortaya çıkarılması noktasında çalışmalarını sürdürecek.

Arş. Gör. Dr. Aktepe; “Ben Yangın Ekoloğu ve  bitki yanabilirliği alanında çalışıyorum. Bu alanda görev yapan çok fazla bilim insanı yok. Hedefim bu yönde kendimi geliştirip, ülkemize döndüğümde Bitki yanıcılığının küresel iklim değişimi ile arasındaki etkileri yönünde yaptığım çalışmalarımı uygulamak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.