“Akif Dostu Şehirler Projesi” Kastamonu’da Gerçekleştirildi

İstiklal Marşının kabulünün 100. Yılı sebebiyle ÇAFAD tarafından Çanakkale, Bursa, Kastamonu, Ankara, Antakya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan “Akif Dostu Şehirler” projesinin üçüncü durağı Kastamonu oldu.

“Akif Dostu Şehirler Projesi” Kastamonu’da Gerçekleştirildi
28.12.2021
647
A+
A-

İstiklal Marşının kabulünün 100. Yılı sebebiyle ÇAFAD tarafından Çanakkale, Bursa, Kastamonu, Ankara, Antakya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen “Akif Dostu Şehirler” projesinin üçüncü durağı Kastamonu oldu.

Programın ilk bölümünde birbirinden özel 30 resimden oluşan Akif Sergisi’nin tanıtımı ve İstiklal Marşı yarışmasına katılan şiirler yer alırken; ikinci bölümde Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirleri, Mehmet Akif Ersoy’un en sevdiği türküler ve Çanakkale Türküsü dinletildi.

Gerçekleştirilen proje kapsamında Mehmet Akif Ersoy’un hayatına ve akıllarda iz bırakan sözlerine de değinildi.  Mehmet Akif Ersoy’un hasta olduğu dönemlerde gazetecilerin bir soru üzerine söylediği, “ Allah bir daha bu Millete İstiklal Marşı yazdırmasın” cümlesi, izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Rektörlüğümüz ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın katkılarıyla RAKSAN Halk Dansları Topluluğu ev sahipliğinde, Üniversitemiz RAKSAN Halk Dansları Topluluğu ve Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) tarafından Ahmet Yesevi Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Programın sonunda Folklor Araştırma Derneği Gençlik Spor Kulübü (ÇAFAD) Başkanı Selim Yazanın, Kastamonu Raksan Halk Dansları topluluğuna, öğrencilere ve Kastamonululara teşekkür etti.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatında yer edinen şehirlerin seçildiği projenin bir sonraki durağının Antakya olması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.