“Atabeygazi” TÜBİTAK Elektrikli Araç Yarışları’ndan 2 Ödülle Döndü

İzmit Körfez TOSFED Pistinde 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen, 48 aracın katıldığı TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektromobil Araç Yarışlarında Üniversitemizi ve Şehrimizi temsil eden “Şerife Bacı’nın Torunları” takımımızın “Atabeygazi” aracı, yarışları 5. sırada tamamlayarak iki ödülün sahibi oldu.

“Atabeygazi” TÜBİTAK Elektrikli Araç Yarışları’ndan 2 Ödülle Döndü
07.09.2020
1.060
A+
A-

İzmit Körfez TOSFED Pistinde 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılan, 48 aracın katıldığı TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektromobil Araç Yarışlarında Üniversitemizi ve Şehrimizi temsil eden “Şerife Bacı’nın Torunları” takımımızın “Atabeygazi” aracı, 4 Eylül 2020 Cuma ve 5 Eylül 2020 Cumartesi günü 2 etapta gerçekleştirilen yarışları 5. olarak tamamladı.

Geçtiğimiz yıl yarışlara ilk kez katılan ve Üniversitemize 2 ödülle dönen takımımız, bu sene de aynı başarıyı göstererek 2 ödül kazandı. Tamamen kendi tasarımı olan elektrik motoru ve yerleşik şarj birimi ünitelerinin yerli olarak kabul edilmesi nedeniyle “Yerli Ürün Teşvik Ödülü” kazanan takımımız ayrıca “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik Ödülü ”nün de sahibi oldu.

Yarışların bitiminde, 6 Eylül 2020 Pazar günü İstanbul Park’ta gerçekleştirilen gösteri sürüşlerinin arından yapılan ödül töreninde takımımız, ödülünü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’dan aldı. Ödül törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya ve TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal, ziyaret ederek başarısından dolayı takımımıza tebriklerini iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.