Bilim ve Teknoloji Güneşi Bu Kez Kastamonu’da Yükseldi

STEM & Makers Fest/Expo bilim ve teknoloji etkinliği, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti

Bilim ve Teknoloji Güneşi Bu Kez Kastamonu’da Yükseldi
29.09.2021
693
A+
A-

Toplumun her yaş kesiminden bireyleri bilim ve teknoloji ekseninde bir araya getiren STEM & Makers Fest/Expo etkinliği, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.25-26 Eylül 2021 tarihlerinde Üniversitemiz, Hacettepe Üniversitesi STEM & Maker Lab, Ankara Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile Eğitim Fakültemizde düzenlenen etkinliğe, katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Eğitim Fakültemiz Dekanı Ahmet Kaçar, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Demirkıran ve Hacettepe STEM Maker Lab Başkanı ve STEM Maker Fest/Expo Koordinatörü Prof. Dr. Gültekin Çakmakcı, bireylerin bilim ve teknoloji kültürüyle yetiştirilmesi sürecinde bu tür etkinliklerin önemi ve katkıları hakkında paylaşımlarda bulundu.

Koordinatör Prof. Dr. Çakmakcı, festivali destekleyen Ankara Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği başta olmak üzere etkinliğe katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti. STEM & Makers Fest/Expo Kastamonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kaya da, toplumun her kesiminden bilim ve teknoloji meraklılarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Etkinlikte; Kimyanın Gizemli Renkleri, Nanoteknoloji, “Öğrencinin Kimyası” bilim şovları, etkileşimli “Leonardo’nun Makineleri” sergisi ve her yaştan katılımcıya hitap eden Kaosun Ritmi, Böcek Robot, Geometrik Tasarım, Denge Piramidi, Mekatronik, Mühendis Beyinler, Mühendis Çocuk: Elektronik 101, FabLAB, Genlerin Dünyası, Einstein STEM Lab, TI Teknolojileri ile STEM, Ölçme ve Değerlendirme: PISA ve TIMSS, 3 Boyutlu Tasarım gibi birbirinden farklı 23 atölye çalışması yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.