Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Üniversitemizde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Üniversitemizde, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın katılımıyla “AB Sürecimiz ve Gençler İçin Fırsatlar” isimli konferans gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Üniversitemizde Öğrencilerle Bir Araya Geldi
04.03.2022
953
A+
A-

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Üniversitemiz Bilgehan Bilgili Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen “AB Sürecimiz ve Gençler İçin Fırsatlar” isimli konferansta öğrencilerle buluştu. Programa, Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, siyasi partilerin il başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerini soru-cevap aracılığıyla dinleyicilere aktaran Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, AB’nin eğitim, sağlık, silahlanma, güvenlik, enerji, çevre gibi birçok konuda Avrupa kıtasının karar alıcısı olduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği’nin çeşitli programlar ile başta eğitim öğretim olmak olmak üzere birçok alanda fırsat sunduğunu söyleyen Faruk Kaymakcı, uluslararası değişim programı Erasmus’tan bahsederek; “ En fazla tanınan program Erasmus. Eğitim, değişim, çıraklık, kalfalık, gönüllük bağlamında çok yararlı bir program  ve hemşehrilerimiz de yararlanıyor. Gençlerimizin ilkokulda, ortaokulda, sanat okulunda, çıraklık-kalfalık yaparken Dünya’yı, Avrupa’yı görmesini sağlıyoruz…” şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı, Kastamonu’nun Erasmus ve Avrupa Dayanışma Programı gibi programlara etkin biçimde katıldığını ve ilerleyen dönemde bu konuya ilişkin birçok projeye imza atılacağını da sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yaptığı konuşmada üniversiteli gençlerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Üniversiteler sahip oldukları akademik birikim ve nitelikli bilgiyi kendilerine emanet edilen ve ülkemizin geleceği olan gençler için kullanırken, bir yanda da entelektüel bir sermaye ve paha biçilmez bir değer olarak  sahada, bilhassa sanayinin ve üretimin hizmetinde kullanmak mecburiyetindedir. Gelişen ve değişen dünya giderek artan önemiyle bilgiyi elde etmek, geliştirmek ve doğru kullanmak durumunda olduğunu her geçen gün  daha fazla anlamaktadır. Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisimizden güzel neticeler almaya da başladık…”

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı’ya hediye takdim etmesiyle son buldu.

Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy- Büşra Sarıdoğan- Saliha Aksakal

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.