Eğitim ve Araştırma Hastanemizde İlk Açık ByPass

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizde (KEAH) 73 yaşındaki hasta, ilk kez yapılan ve başarılı bir şekilde sonuçlanan açık bypass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Eğitim ve Araştırma Hastanemizde İlk Açık ByPass
21.04.2021
1.040
A+
A-

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizde (KEAH) 73 yaşındaki  Muzaffer Kaya  isimli hasta, ilk kez yapılan ve başarılı bir şekilde sonuçlanan açık bypass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Dr. Öğr.Üyesi Burak Tamtekin, Op. Dr. Nurcan Ayabakan Eski, Op. Dr. Gülsen Ersoy ve Op. Dr. Hilal Özlü tarafından ameliyat edilen hasta, operasyondan 6 saat sonra solunum cihazından ayrıldı ve aynı gece yürütülerek ağızdan beslenmeye başladı.

Ameliyat ile ilgili konuşan Dr. Öğr. Üyesi Burak Tamtekin; “73 yaşındaki Muzaffer amcaya yaptığımız ilk muayenede üç kalp damarının çok kötü durumda olduğunu gördük. Ancak hastamızın diğer raporlarında böbrek yetmezliği yanında şeker hastası olduğunu da tespit ettik. Ekibimizle birlikte ameliyata almamız gereken hastamızın bir tıbbi teknikle böbreklerini korumaya alarak açık bypass ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamızın 3 kalp damarın değiştirdik. Hastamız 6 saat sonra solunum cihazından ayrıldı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.