Engellilerin Topluma Adapte Olması Konulu Seminer Düzenlendi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde Engellilerin Topluma Adapte Olması ve Toplumun Engellilik Konusunda Farkındalığının Arttırılması adlı seminer düzenlendi.

Kastamonu Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği’nin davetiyle Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Esra Ketenoğlu Kayabaşı, Engellilerin Topluma Adapte Olması ve Toplumun Engellilik Konusunda Farkındalığının arttırılması  konulu seminer gerçekleştirdi. Programa, engelliler, engelli aileleri ve bu konuda farkındalığını arttırmak isteyen yerel halk katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Kayabaşı, katılımcılara toplumda yanlış bilinen mitler, engellilerin topluma nasıl entegre edilebileceği, istihdam olanakları, yasal haklar ve erişilebilirlik üzerine bilgiler verdi.