Erasmus+ ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Üniversitemizde Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen Gençlik Şöleni’nin ikinci gününde ‘Erasmus+ ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantısı’ yapıldı.

Erasmus+ ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
23.05.2022
539
A+
A-

Kampüsümüzde düzenlenen 2022 Avrupa Gençlik Yılı Gençlik Şöleni kapsamında, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından önce akademik personele sonra da öğrencilere yönelik ‘Erasmus+ ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi. Toplantıya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Uzman Yardımcıları Yasin Dönmez ve Ecem Onat birer sunum yaptı. Erasmus+ programlarında bulunan eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki uygulamalardan söz edilen toplantıda katılımcılar, Erasmus+ Programı önceliklerinden olan “Dijital Dönüşüm”, “İklim, Çevre ve Sürdürebilirlik”, “Dahil Etme ve Çeşitlilik”, “Aktif Katılım”, “Uluslararası Boyut” konularında yapacakları çalışmalarda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirildi.

Uzman Yardımcısı Yasin Dönmez, ‘’Gençlik Projeleri’’, “Gençlik Değişimleri”, “Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği”, “Gençlik Katılımı” başlıkları hakkında bilgi verdi. Dönmez, bu projeler ile kültürlerarası diyaloğu, eğitim ve öğretimde bireylerin öğrenme hareketliliğini, gençlerin beceri ve tutumlarını geliştirmeyi, sosyal olarak ilgili konular hakkında farkındalığı arttırmayı ve böylece aktif katılımı teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Dönmez, değişim programlarının katılımcıların anadilde ve yabancı dilde iletişim, inisiyatif kullanma, girişimcilik, kültürel farkındalık ve kendini ifade edebilme yeteneğini geliştirdiğini özellikle belirtti.

Uzman Yardımcısı Ecem Onat ise eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren ve tüzel kişiliğe sahip tüm kamu ya da özel kurum ve kuruluşların bu programlara başvuru yapabileceğini söyledi. Onat, proje yazımı ve süresi, başvurunun yapılacağı makam, hibelendirme kriterleri gibi konularda akademik personele bilgi verdi. Türkiye’deki ve Avrupa’daki üniversitelerin proje örneklerine yer vererek sunumu sonlandıran Onat, katılımcılardan gelen soruları da cevapladı.

Haber-Fotoğraf; Büşra Sarıdoğan, Necla Tutuş, Enes Özcan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.