Fakültemiz Öğrencileri Altın Portakal Sinema Okulunda

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Altın Portakal Sinema Okulu’nda, 4-9 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen eğitimlere, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 20 öğrenci katıldı.

Fakültemiz Öğrencileri Altın Portakal Sinema Okulunda
21.10.2020
1.230
A+
A-

Bu yıl 57.’si düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yer alan Altın Portakal Sinema Okulu, 4-9 Ekim tarihleri arasında eğitim ve seminerlerini Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirdi. Geçen yıl 150 katılımcının yer aldığı Sinema Okulu eğitimlerine bu yıl 250 öğrenci kabul edildi. Fakültemizin 20 öğrencisi, Türkiye’nin 44 üniversitesinden Radyo, Televizyon, Sinema, Medya, İletişim ve Görsel Sanatlar bölümlerinde öğrenim gören 697 öğrencinin başvurduğu Sinema Okulu’nda eğitim almaya hak kazandı.

Fakültemizin Dekan Yardımcısı ve Altın Portakal Sinema Okulu Koordinatörü Doç. Dr. Ersoy Soydan, Altın Portakal Sinema Okuluna katılmış olmanın Radyo Sinema Televizyon öğrencileri için büyük önem taşıdığının altını çizerek “Öğrenciler derslerde öğrendikleri bilgileri hayata geçirme fırsatı buldular. Diğer yandan, sektörün önde gelen isimleriyle gerek seminerlerde gerekse de eğitimlerde tanışma şansı buldular” ifadelerini kullandı.   

Sinema Okulu’na seçilen öğrencilere; senaristliğin sırrı, temel kurgu, film yapımında ana ekip kurmak ve iletişim, yapımcılık-bütçe oluşturma, film okuma ve belgesele hazırlanma süreci konulu dersler verildi. Bu özel derslerin dışında, Festivalin sosyal medya hesaplarında da takip edilebilen, böylece ülkenin dört bir yanındaki sinemaseverlerin ulaşabileceği söyleşi ve röportajlar gerçekleştirildi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.