Fakültemizde Çevrimiçi Oryantasyon Eğitimi Verildi

Dünyayı etkisi alan Covid-19 salgını sebebiyle 2020-2021 Akademik Yılı Güz döneminin çevrimiçi uygulamalarla sürdürüleceği fakültemizde, yeni gelen öğrencileri bilgilendirmek amacıyla fakültemizin Televizyon Stüdyosunda, Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin tarafından çevrimiçi oryantasyon eğitimi verildi.

Fakültemizde Çevrimiçi Oryantasyon Eğitimi Verildi
07.10.2020
1.340
A+
A-

Covid-19 Küresel salgını sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminin dijital uygulamalarla sürdürüleceği üniversitemizde, fakültemizi tercih eden 1. Sınıf öğrencilerine çevrimiçi oryantasyon eğitimi verildi. Eğitim, fakültemizin Televizyon Stüdyosunda, Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin’in öncülüğünde, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersoy Soydan ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdem Güven’in katılımıyla gerçekleşti.

Konuşmasına yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyerek başlayan Prof. Dr. Çetin, fakültenin olanaklarına ilişkin şunları söyledi: “Fakültemiz, 2010 yılında kurulmuş yeni sayılacak bir okuldur. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Şu an 2000 civarından öğrencimiz bulunuyor. Eğitim programlarımızda daha ilk tercih döneminde yüzde yüze yakın doluluk söz konusu. 2018 yılı itibariyle her bakımından fonksiyonel olan mevcut binamıza taşındık. Burada iletişim fakültesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim alabilmeleri için Radyo ve Televizyon Stüdyosu, Dijital Gazete, Reklamcılık ve Fotoğrafçılık Atölyeleri bulunuyor. İnşallah sizler, sağlıklı günlerde uygulama sahalarımızda çalışır, projeler hazırlar, alanında yarışmalara katılır ve başarılarla dönersiniz”.

Diğer taraftan Çetin, mezun olan öğrencilerden kamuda ve özel sektörde görev yapanlar olduğunu ifade ederek, mevcut teknik eğitim imkânlarımızın gelecekte basın-yayın sektöründe çalışmak isteyenlere önemli bir deneyim imkânı sağlayacağının altını çizdi. Yine fakültemizde öğrenci topluluklarının bulunduğunu, çeşitli sanatsal etkinliklerin gerçekleştirildiğini öğretim elemanları ve öğrencilerin işbirliğiyle yürütülen Gezici Film Festivalinde ülkemizce tanınan yönetmen yazar ve oyuncuların fakültemiz mensuplarıyla buluşturulduğunu belirtti.  

İyi bir eğitimi ve öğretim vermek üzere görev yapan akademik kadroya sahip olunduğunu ifade eden Çetin: “ Fakültemiz bünyesinde her bölümden 6, toplamda 18 öğretim elemanı ile alanında yetkin ve etkili isimlerden oluşan misafir öğretim elemanlarımızla, sizlere en kaliteli eğitimi vermek üzere çaba ve gayret içerisindeyiz Bizi, sizleri geleceğe daha iyi hazırlamaya yönelik faaliyetlerde bulunmayı amaçlayan bir fakülte olarak düşünebilirsiniz” dedi. Ayrıca lisansüstü eğitim almak isteyen öğrencilere Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ile Gazetecilik Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimleri verildiğini, gelecek akademik yılda da Radyo ve Televizyon Anabilim Dalı’nda da yüksek lisans programı açmak için hazırlıklar yapıldığı bilgilerine yer verdi.

Güz döneminin dijital ortamlardan yürütülmesi sebebiyle, çevrimiçi derslere tam katılım gösterme konusunda öğrencilere hatırlatma yapan Prof. Dr. Çetin: “Uzaktan eğitim olması derslere katılım zorunluluğu yokmuş gibi algılanmamalı, sistem üzerinden öğrencilerimizin katılımını dersi veren öğretim üyesinin takip etmesi mümkün. Kanunen bir öğrencinin yüzde yetmiş derse devam etme zorunluluğu var. Bunu yüz yüze eğitim gibi düşünerek derslere katılmanızı istiyoruz” şeklinde konuştu. Öte yandan derslerde anlatılanları sadece dinlemekle kalmayıp “tekrar” edilmesinin öğrenme ve başarılı olma noktasında çok önemli olduğunun altını çizdi. Derslerde doküman ve kaynak verileceğini, derslerle ilgili farklı kaynakları okumanın da faydalı olduğunu, kaynaklara ulaşmada üniversitemizin önemli üniversitelerle boy ölçüşecek nitelikteki kütüphanesinden; gerek basılı, gerekse dijital olarak yararlanılabileceğini sözlerine ekledi. 

Son olarak ders kayıtlarıyla ilgili uyarıda bulundu. Ders kayıt döneminde kaydını yaptırmayan öğrencilerin ileride mağduriyet yaşamaması için ilgili tarihleri takip etmesi ve gerektiğinde danışmanlarla iletişim kurmasını önemle vurgulayarak: “Bizim görevimiz sizlerin daha iyi daha sağlıklı ortamlarda derslerinizi takip etmesine imkân sağlamaktır. Tüm öğretim elemanlarımızın ve benim her zaman kapılarımız sizlere açıktır ” dedi. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Çetin: “İnşallah en kısa sürede yüz yüze, bir araya gelebiliriz, derslerimizi dersliklerimizde, amfilerimizde yaparız. Hepinize sevgiler sunuyorum, sağlıklı günler diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.