Fakültemizde ‘Medya Söyleşileri’ Etkinliği Düzenlendi

İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Görsel Sanatlar Topluluğu’nun hazırladığı “ Medya Söyleşileri” etkinliğine Hürriyet Gazetesi Ankara Yazı İşleri Müdürü Fatih Tekeci konuk oldu.

Fakültemizde ‘Medya Söyleşileri’ Etkinliği Düzenlendi
20.05.2022
579
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Görsel Sanatlar Topluluğu, Dr. Öğr. Üyesi İlknur Kılınç öncülüğünde “Medya Söyleşileri” etkinliği düzenledi. Söyleşiye, Hürriyet Gazetesi Ankara Yazı İşleri Müdürü Fatih Tekeci konuk oldu. Fakültemiz Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Ersoy Soydan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde doğan ve lise öğrenimini burada tamamlayan Hürriyet Gazetesi Ankara Yazı İşleri Müdürü Fatih Tekeci, mesleğe ilk adımını Kastamonu Gazetesi’nde attığını anlattı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu Tekeci, yurttaş gazeteciliği ile dijital gazeteciliğin gelişimi ve gazetecilikte yaşanan dönüşümünün meslek üzerindeki etkileri gibi birçok konuya değindi.

Tekeci, gazetecilik mesleğinin bitmeyeceğini fakat şekil değiştireceğini ifade ederek internet haberciliğinin önemine işaret etti. Öğrencilere kendilerini çok yönlü geliştirmelerini tavsiye eden Tekeci, Fakültemizin sağladığı fırsatların önemli olduğunun altını çizdi. Gazete Kampüs Atölyesini, Fakültemiz TV ve Radyo Stüdyolarını gezdiğini ve çok beğendiğini ifade eden Tekeci, bu imkanların öğrenciler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tekeci, Ankara gazeteciliğinin bir ihtisaslaşma alanı olduğunu belirterek öğrencilere de ilgi duydukları alanda derinleşmesinin onlara faydalı olabileceğini söyledi. Bir gazetecinin bakış açısının geniş olmasının öneminden bahseden Tekeci, gazeteciliği bisiklet sürmeye benzeterek önce dengede durmayı öğrenip sonra pedala bastıkça yol katedilebileceğini anlattı.

Söyleşide Tekeci öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Ersoy Soydan’ın Fatih Tekeci’ye hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Haber-Büşra Sarıdoğan, Reyyan Özen, Gizem Azboy / Fotoğraf- Enes Özcan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.