Fakültemizde “Poster II” Sergisi

Fakültemizde Medya Okuryazarlığı dersi kapsamında sosyal medya okuryazarlığı konulu afiş sergisi düzenlendi.

Fakültemizde “Poster II” Sergisi

İletişim Fakültemizde yürütülen Medya Okuryazarlığı dersi kapsamında Öğr. Gör. Emine Şeyma Taşdelen ve Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Hacer Hancı danışmanlığında Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılımıyla “Poster II” afiş sergisi düzenlendi. Fakültemiz Fuaye Alanı’nda gerçekleşen serginin açılışına Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Ersoy Soydan ve Doç. Dr. Erkam Temir, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte sosyal medya kullanımına yönelik tasarlanan afişler büyük ilgi gördü. 

Sergi hakkında konuşan Öğr. Gör. Emine Şeyma Taşdelen, sergideki eserlerin İletişim Fakültesi öğrencileri ve Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü öğrencilerinin işbirliği ile hazırlandığına dikkati çekti. Taşdelen, bu çalışma ile birlikte öğrencilerin sorumluluk bilincinin ön plana çıktığını ve serginin mezuniyet öncesi bir sektör simülasyonu işlevi gördüğünü belirtti.

Serginin konusunun sosyal medya okuryazarlığı olduğunu aktaran Öğr. Gör. Taşdelen, “Medya okuryazarlığı konusunda Tasarım Bölümü öğrencilerine bir atölye yaptık. Benzer şekilde İletişim Fakültesi öğrencileri de tasarımın genel mantığını anlamak ve oluşturdukları içeriği ve onun görsel ifadesine ilişkin beklentilerini tasarımcıya doğru bir biçimde iletebilmek için Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Hacer Hancı’dan bir atölye aldılar. Sonrasında iki bölümün öğrencileri rastgele eşleştirildi ve sergilenen afişleri aynı zamanda final ödevleri olacak şekilde birlikte hazırladılar.” şeklinde konuştu.

Haber: Enes Özcan/ Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.