Fakültemizde Pozitif Psikoloji Konulu Seminer Düzenlendi

Fakültemiz Halkla İlişkiler Uygulamaları dersi kapsamında, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mutluhan Ersoy’un katılımıyla ‘Pozitif Psikoloji’ konulu seminer düzenlendi.

Fakültemizde Halkla İlişkiler Uygulamaları dersi kapsamında ‘Pozitif Psikoloji’ konulu seminer düzenlendi. Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mutluhan Ersoy konuk oldu. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı seminerde pozitif psikolojinin gelişim üzerindeki etkilerinden söz eden Dr. Öğr. Üyesi Mutluhan Ersoy, koronavirüs hastalığında kişilerin karşılaştığı duygu değişimlerinin hastaları olumsuz etkilediğine değindi.

Pozitif psikolojinin kişinin ruh sağlığı ile ilgili olduğunu belirten Ersoy, “ pozitif psikolojiyi hayatı yaşamaya değer kılan bilimsel bir çalışma olarak tanımlamışlar.  Bu tanım olumlu deneyimlerimizi kapsar. Nasıl mutlu ve üzgün olduğumuz ile alakalıdır. Sadece bakış açılarımızla oluşturabileceğimiz bir durum. Bu durumda sağlık, beslenme, sosyal ilişkiler, spor, uyku ve stres bileşenlerinin etkileri vardır. Kişi ruh ve beden sağlığını korumak adına kendini bu anlarda yönetebilmeli.  Böyle bir durumda, tek bir şey düşünmek ya da hiçbir şey düşünmemek anı çok iyi bir şekilde yönetme şeklidir. Kendinizi iyi hissetmek adına fırsatlar oluşturabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Psikoloji alanında biyopsikososyal yaklaşımların olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Ersoy, “Nedenlerimizin farkında olmamız gerekiyor. Stres, üzüntü ve mutlu olduğumuz anlarda davranışlarımızda neler oluyor. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.  Bu düşüncelerimiz doğrultusunda fiziksel olarak hissettiklerimiz. Bu yüzden bizlerin, sadece düşünce, duygu ve davranışlara odaklanmamız psikolojik iyi oluşumuzu kontrol etmemize yarayacak bir yol değil” diye konuştu.

Program, Dr. Öğr. Üyesi Mutluhan Ersoy’un öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasının ardından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin’in hediye takdimi ile sonlandı.

Haber: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.