Fakültemizde “Şirket Kurma ve Girişimcilik” Konulu Konferans Gerçekleşti

İletişim Fakültesi Girişimcilik dersi kapsamında Kastamonu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Yaşar Özdemir tarafından “Şirket Kurma ve Girişimcilik” konulu konferans düzenlendi.

Fakültemizde “Şirket Kurma ve Girişimcilik” Konulu Konferans Gerçekleşti
26.03.2022
609
A+
A-

İletişim Fakültesi Girişimcilik dersi kapsamında Kastamonu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Yaşar Özdemir’in katılımıyla “Şirket Kurma ve Girişimcilik” konulu konferans gerçekleşti. Fakültemiz Konferans Salonu’nda yapılan programa, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kemal Avcı ve öğrenciler katıldı. Türkiye’de şirket kurma süreçlerinden bahseden Kastamonu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Özdemir; “Şirketler genel manada birkaç kişinin sermayelerini bir araya getirdiği, asıl sorumluluk ve yükümlülüklerinin neler olduğunun önceden belirlendiği bir hiyerarşik yapıdır. Bir şirketin kuruluşunun en büyük amacı, kuruluşuna uygun olacak bir ana sözleşmedir. Bu sözleşme doğru bilgiler içermeli, ihtiyacı karşılamalı, amaçları belli olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kastamonu SMMM Odası Başkanı Özdemir, konuşmasında, bir şirket kurmanın  ortalama maliyetinden söz ederken şirket kuracak kişinin muhasebe bilgisinin iyi derecede olması gerektiğine dikkati çekti. Kastamonu SMMM Odası Başkanı Özdemir, konferans sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Konferans, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kemal Avcı’nın, Kastamonu SMMM Odası Başkanı Yaşar Özdemir’e çiçek takdim etmesiyle sona erdi.


Haber: Abdullah Noyan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.