Genç Muhabirler Polis- Adliye Gazeteciliğini Anlattı

İstanbul’da Demirören Haber Ajansında (DHA) adliye muhabiri olarak görev alan Oğuzhan Uysal ve İhlas Haber Ajansında (İHA) Polis muhabiri olarak çalışan Hakan Polat, 4. Sınıf öğrencilerinin aldığı Polis-Adliye Gazeteciliği dersine konuk oldular.

Genç Muhabirler Polis- Adliye Gazeteciliğini Anlattı
06.01.2022
1.077
A+
A-

Demirören Haber Ajansında  (DHA)  Adliye muhabiri olarak görev alan Oğuzhan Uysal ve İhlas Haber Ajansında  (İHA) Polis muhabiri olarak çalışan Hakan Polat, İletişim Fakültesi 4. Sınıf öğrencilerinin Polis-Adliye Gazeteciliği dersine konuk oldular. Çevrimiçi platform üzerinden katıldıkları derste, meslek hayatlarında yaşadıkları zorlukları ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar.

DHA’da Adliye muhabiri olarak görev yapan Oğuzhan Uysal İstanbul Bakırköy Adliyesinde çalıştığını, 24 Ağır Ceza Mahkemesi, 56 Asliye Hukuk Mahkemesi olmak üzere toplam 80 mahkemenin ve zabıtlarının her gün takibin yaptığını bu sebeple de adliye muhabirliğinin zor ve sabır gerektiren bir iş alanı olduğunun altını çizdi.

İHA’ da Polis muhabiri olarak çalışan Hakan Polat, iyi bir Polis muhabiri olmak için en önemli noktanın kişilerle iyi ilişkiler kurmak olduğuna değindi. Diğer yandan sürekli saha olduklarını ve polis muhabirliğinin tehlikeli yönlerinin de olduğuna dikkati çeken Polat; “Olay yerini görmek, orada çekim yapmak, eğer varsa orada ki görgü tanıkları ile röportajlar yapmak ciddi anlamda sabır ve deneyim gerektiriyor ” şeklinde konuştu.

Uysal ve Polat ayrıca, sosyal medyanın önemine vurgu yaparak, haber bilgisi edinme sürecinde polis telsizleri kadar sosyal medya platformlarından da yararlandıklarını ifade ettiler.

Haber: Merve Yirmibeş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.