Gezici Festival Kastamonu’da

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen ve İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun 7. kez ev sahipliği yaptığı Gezici Film Festivali, Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda izleyicilerle buluştu.

Gezici Festival Kastamonu’da
06.12.2021
917
A+
A-

Ankara Sinema Derneği’nin düzenlediği 26’ncı Gezici Festivali, gösterimlerine Kastamonu’da devam ediyor. Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersoy Soydan’ın danışmalığını yaptığı Medya ve İletişim Topluluğu’nun ev sahipliğinde düzenlenen festival, üniversitemiz Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda izleyicilerle buluştu.

Boyacıoğlu, Festivale Olan İlgiden Memnun

Festival Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu’nu yaptığı açılış konuşması ile başladı. Kastamonu halkının yoğun ilgisinden dolayı memnun olduklarını belirten Boyacıoğlu; “ Bizim için çok değerlisiniz. Şurada ki kalabalık, bu kadar insanı bir araya toplamak bize büyük bir mutluluk veriyor. Bazı festivaller biliyorsunuz oldukça izleyicisiz geçer. Biz Kastamonu’ya ne zaman gelsek bu salonun dolu olacağını biliyoruz ve bu bizim için çok önemli.  Ersoy hocama teşekkür ediyorum. Tabi bu işi organize eden genç arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kısıtlı Zaman, Kısıtlı Bütçe

Boyacıoğlu’nun açılış konuşmasından sonra Ali Tansu Turhan’ın yönetmenliğini yaptığı “Diyalog” filmi beyazperdeye yansıdı.

Filmin sonunda Turhan ve film ekibi tarafından söyleşi gerçekleştirildi. Ekip ile yapılan söyleşide, filmin çok kısa sürede ve kısıtlı bütçe ile çekildiğini vurgulayan Yönetmen Turhan; “Film, 19 Temmuz 2020 yılında, kapanmadan sonraki ilk açılma zamanında 8 gün içerisinde, 175.000 nakit para ile çekildi” dedi. Turhan, filmin en zor sahnesinin ilk sahne olduğuna değindi.

Diyalog filminin senaristi Burcu Uğuz, Senaryonun hücum kayıt kısmının 1,5-2 güne yakın bir sürede yazıldığını. Senaryonun tamamlanışının ise 3 ay kadar bir zaman aldığını belirtti.

Festivalde konuşan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersoy Soydan, Kastamonu’da 2014 yılından önce böyle bir etkinliğin yapılmadığına dikkati çekerek; “Gezici Festival 26’ncı yaşını kutluyor. Biz bu festivali Kastamonu’ya ilk kez 8 yıl önce getirdik ve pandemiyi saymazsak 7 yıl boyunca aralıksız bu festivali gerçekleştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Festivalin ilk günü, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin’in Diyalog film ekibine söyleşiden sonra teşekkür edip çiçek vermesi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.