Güz Dönemi İçin Üniversitemizden Uzaktan Eğitim Kararı

Güz Dönemi İçin Üniversitemizden Uzaktan Eğitim Kararı
09.09.2020

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 küresel salgınının ülkemizdeki yayılım seyri ve insan sağlığı açısından taşıdığı yüksek risk sebebiyle, Üniversitemiz Senatosu’nca alınan karar sonucunda, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminin uzaktan eğitim uygulamaları ile sürdürüleceği ilan edildi. Rektörlükten yayınlanan duyuru metninde, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun uyarıları ve tavsiyelerini dikkate alan Üniversitemizde öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız, çalışanlarımız ve diğer paydaşlarımızın bu salgından azami düzeyde korunmasını sağlamak için gerekli tedbirlerin titizlikle alındığı belirtilirken, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde uygulanacak eğitim-öğretim yönteminin belirlenmesi amacıyla toplanan Senato’da, ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarının tamamında “UZAKTAN VE DİJİTAL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ’nin uygulanmasına karar verildiği bilgileri yer aldı.

Kararın alınması sürecinde “Kampüse ulaşım imkanları”, “Öğrencilerin barınma imkanları ve çeşitliliği”, “Ülkelerarası ve şehirlerarası öğrenci dolaşımı”, “Öğrencilerin sosyal hayata katılımı” faktörlerinin etkili olduğu vurgulandı. Bununla birlikte salgınının seyri ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ün alacağı kararlar doğrultusunda yeni düzenlemelerin söz konusu olabileceğinin altı çizilerek, süreç içeresindeki gelişmelerin Kastamonu Üniversitesi resmî web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacağı ifade edildi.

Kastamonu Üniversitesi Web Sitesine ulaşmak için tıklayınız.