“Hayat Kısa Kuşlara Yuva”

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencileri, “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi kapsamında, Ormanlardaki Yaban Hayatı ve Zengin Biyolojik Çeşitlilik konusunda farkındalık yaratmak için “Hayat Kısa Kuşlara Yuva” sloganıyla bir proje başlattı.

“Hayat Kısa Kuşlara Yuva”
01.02.2022
755
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencileri, “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi kapsamında, Ormanlardaki Yaban Hayatı ve Zengin Biyolojik Çeşitlilik konusunda farkındalık yaratmak için “Hayat Kısa Kuşlara Yuva” sloganıyla bir proje başlattı. Kampanya 4 Ekibi tarafından yürütülen proje ile hayvanların yaşam alanlarının korunması konusunda bilinç  kazanılması ve doğaya karşı daha duyarlı olunması amaçlandı.


Fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Kılınç ve Orman Fakültesi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özkan Evcin ’in işbirliği ile hazırlanan projeye, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu’ndan da destek gelmesinin ardından proje “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kampanyası” oldu.

Öğrenciler, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünden temin ettikleri Orman Genel Müdürlüğü (OGM) logolu kuş yuvaları ile geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yaptıkları kuş yuvalarını kampüs içindeki ağaçlık alanlara asarak projeyi hayata geçirdiler. Gerçekleştirilen etkinliğin büyük ilgi görmesi sonucu Kuş Gözlemciliği Kulübü ve Kuş Fotoğrafçılığı Kulübü, Osmanlı kültür mirasını yaşatmak amacıyla ahşap kuş evleri üretimi için “Ahşap Tüketim Kültürü Kulübü” kurmayı düşündüklerini söylediler.

Proje Sorumlularından Dr. Öğretim Üyesi İlknur Kılınç da bu gibi sosyal sorumluluk projelerinde yer alıp aktif bir rol oynamak için en uygun zamanın öğrencilik yılları olduğunu söyleyerek öğrencilere sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeleri, projelerde rol almaları, mümkün ise sivil toplum kuruluşlarına üye olmaları önerilerinde bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Evcin ve Proje koordinatörü Türkan Aydın “Kuş Yuvası ve Biyolojik Çeşitlilik Farkındalık Projesi” kapsamında elde edilecek verilerle, ortak bilimsel çalışmalarını, Kastamonu Üniversitesi’nde yapılacak olan Uluslararası Bilgi Şöleni ICEFIC 2022’de sunmayı planlandıklarını belirttiler.

Proje sonunda öğrenciler, Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Küçük ile İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin’e projeye verdikleri destek için teşekkürlerini sunarak, proje anısına OGM logolu kuş yuvası hediye ettiler.

Haber: Merve Yirmibeş / Melike Sancak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.