HOBİSİNİ GELİR KAYNAĞINA DÖNÜŞTÜRDÜ

Kastamonu’da Kadın girişimci Seval Bahadır Koç, hobi olarak başladığı Taş Baskı’yı gelir kaynağına dönüştürdü.

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı taş baskı kursuna 7 yıl önce katılan kadın girişimci Seval Bahadır Koç (50), evine kurduğu küçük atölyesinde hobi olarak başladığı taş baskıyı, ticarete dönüştürdü. İlk olarak esnafların verdiği siparişleri yapmaya başlayan Seval Koç, daha sonra birikimleri ile taş baskı atölyesini kurdu. Atölyede toptan ve perakende ürünlerin satışını gerçekleştirdiğini söyleyen Koç, “ Dükkanımı tarihi ve turistik yer olan Yakupağa Külliyesine açmak istedim.  Buraların belirli gezilecek noktaları bulunur. Ürünlerim, gelen turistler tarafından dikkat çekiyor ve bu şekilde satışlar sağlanıyor. Bunun dışında Türkiye ve yurtdışındaki bazı ülkelere ürün temin ediyorum” dedi.

Yaptığı işin ailesi ve arkadaşları tarafından desteklendiğini belirten Seval Koç, “Bu işin en önemli noktalarından biri dikkat gerektiriyor olması. Hobi olarak başladığım taş baskıyı geliştirdim ve bu sayede aile bütçesine katkıda bulunabiliyorum. Kızım ve eşime de baskı yapmayı öğrettim. Bazen siparişlere yetişemeyebiliyorum ve onlardan destek alıyorum. Yaptığım sanatın iş haline dönüştüğünü gören kadınlar hem taş baskı kültürünü yaşatıyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Özel bir karışım ile hazırlanan boya, ıhlamur ağacından oluşturulan kalıp yardımı ile örtüye basılıyor.  3 gün boyunca belirli aşamalardan geçerek oluşturulan taş baskı, büyük emek sonucu müşterilere sunuluyor.

Haber: Gizem Azboy

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.