“İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı” Başvuruları Başladı

Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından desteklenen “İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı” başvuruları 1 Aralık 2021 tarihinde başladı, başvurular 20 Aralık 2021 tarihine kadar alınacak.

“İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı” Başvuruları Başladı
18.12.2021
Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü kapsamında desteklenen ve Teknokent A.Ş tarafından organize edilen İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı’na başvuru sonrası gerçekleşecek olan değerlendirme sonunda en az 20 girişimci adayının dâhil edilmesi planlanıyor. Potansiyel girişimci adaylarının iş fikri, iş modeli ve iş planı geliştirme sürecinde ihtiyaç duydukları desteği sunarak başarılı bir start-up kurma şanslarını arttırmak amaçlanıyor. Kastamonu Üniversitesi’nin ihtisas alanı olan “Ormancılık ve Tabiat Turizmi” başta olmak üzere farklı sektörlerden iş fikirlerine açık olup bu fikirleri hayata geçirme desteği ve yatırımcılar ile girişimci adaylarının buluşması sağlanacak. Katılımcılara sektör temsilcileri ve akademik uzmanlar tarafından hem teorik hem de uygulamalı zorunlu dersleri içeren eğitimler verilecek. Adayların proje süreçleri boyunca gereksinim duyacakları ofis ve laboratuvar ortamı ihtiyaçları ücretsiz olarak desteklenecek. Eğitimler ön kuluçka ve kuluçka olarak iki aşamadan oluşacak. 03 Ocak – 20 Şubat 2022 tarihlerinde sürecek olan ön kuluçka aşamasından kuluçka aşamasına geçecek girişimciler, uzmanlar, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve paydaş üniversite temsilcilerinden oluşturulacak seçici kurul tarafından belirlenecek. Kuluçka eğitimleri 01 Mart – 30 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak olup ortaya çıkan ürünlerin ticarileştirilmesi adına imkânlar sunulacak.