“İLETİŞİM GÜNLERİ” ETKİNLİĞİ

Fakültemizde “İletişim Günleri” etkinliği kapsamında, NTV Muhabiri Celal Çamur, ATV Haber Ankara Editörü Meltem Yarıcı, İHA Cumhurbaşkanlığı Foto Muhabiri ve Türkiye Foto Muhabirler Derneği Başkan Yardımcısı Derya Yetim’in katılımıyla söyleşi düzenlendi.

“İLETİŞİM GÜNLERİ” ETKİNLİĞİ
21.12.2021
892
A+
A-

Fakültemiz bünyesinde faaliyet gösteren İletişim ve Edebiyat Topluluğu tarafından “İletişim Günleri” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında NTV Muhabiri Celal Çamur, ATV Haber Ankara Editörü Meltem Yarıcı, İHA Cumhurbaşkanlığı Foto Muhabiri ve Türkiye Foto Muhabirler Derneği Başkan Yardımcısı Derya Yetim’in katılımıyla söyleşiler gerçekleştirildi. Konferans Salonu’nda yapılan ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin’in de yer aldığı programa öğrenciler büyük ilgi gösterdiler.

İki oturumdan oluşan programın ilk oturumunda NTV Muhabiri Celal Çamur ile ATV Haber Ankara Editörü Meltem Yarıcı, “Zor Zamanların Mesleği: Gazetecilik” adlı sunumda mesleğin, önemi ve özelliklerden bahsettiler. Celal Çamur, “Haber yazma konusunda 5N1K kuralını kullanabilmenin önemini sürekli olarak vurguluyoruz, bunun dışında gazetecilikte herkesin gördüğünden farklı şeyleri görüp onları yorumlamak sizleri ön plana çıkaracaktır” şeklinde konuştu. Yasama, Yürütme ve Yargı dışında dördüncü gücün Medya olduğunu belirten Çamur; “ Medya, denge ve denetlemeyi, sorgulamayı sağlar. Akşam televizyonda ya da ertesi gün gazetelerde bütün olup biteni bize anlatır. Dolayısıyla, bu denge denetleme meselesinden dolayı medya dördüncü kuvvettir” ifadelerini kullandı.

Meltem Yarıcı, mesleğin zorluklarından ve ayrıcalıklarından bahsederek, “Mesleği icra ederken olumlu veya olumsuz birçok olayla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunlar sizleri hiç korkutmasın. Çok güzel bir iş yapıyoruz. Sizler de bu mesleği severek yaparsanız çok daha iyi işler başarabilirsiniz” diye konuştu. Yarıcı, aynı zamanda dil bilmenin gazetecilik açısından önemini vurgulayarak öğrencilere bu konuya ilişkin tavsiyeler verdi.

Söyleşinin ikinci bölümünde, İHA Cumhurbaşkanlığı Foto Muhabiri ve Türkiye Foto Muhabirler Derneği Başkan Yardımcısı Yetim, “Basın Fotoğrafçılığından Görsel Gazeteciliğe, Haber Fotoğraf İlişkisi” adlı sunumda, bir fotoğraf karesinin dünya üzerinde yaşanan olayları değiştirebileceğinin altını çizerek; “ Bir kare, bir fotoğraf var. Bu fotoğraf bir gün toplumsal olaylarda, bir gün hastanelerde, bir gün siyasi arenada, sporda ve savaşta karşımıza çıkıyor. Emin olun arkadaşlar, bir fotoğrafın birçok savaşı durduğunu, birçok ölümün önüne geçtiğini gördüm”  dedi. Yetim, haberde kullanılacak fotoğrafların okuyucu ve izleyici üzerinde etkili olması gerektiğine de dikkati çekti.

Öğrencilere, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin 2021 yılı “Foto Muhabiri” dergisi hediye eden katılımcılar, konuşmaların ardından meslek hakkında merak edilen soruları cevapladılar. Etkinlik, İletişim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin’in misafirlere hediye takdiminde bulunmasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.