İlimizde “Yerelde Uyum Buluşmaları” Gerçekleşti

Kastamonu Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yerelde Uyum Buluşmaları” programı gerçekleşti. Programa Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, kurum amirleri, STK temsilcileri ve şehirde yaşayan göçmenler katıldı.

Kastamonu Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yerelde Uyum Buluşmaları” programı, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa Vali Avni Çakır, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, kurum amirleri, STK temsilcileri ve şehirde yaşayan göçmenler katıldı. Açılış konuşmasını İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Karaman’ın yaptığı toplantıda, göçmenlerin Kastamonu’yu tanımalarına yönelik hizmetler ve sahip oldukları haklar ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Vali Avni Çakır, göç etmenin zorluklarından bahsederek, ülkemizin gerek konumu gerekse misafirperverliği anlamında göç konusunda bir köprü vazifesi gördüğünü belirtti. Kastamonu’nun da yabancı nüfusu yoğun olan bir şehir olduğunu dile getiren Vali Avni Çakır, göçmenlerin iş ve işlemlerinin yürütüldüğü İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Göç Başkanlığı Kurulu’ndan bahsederek, bu kapsamda göçmenlere karşı ayrım gözetmeksizin, eşit bir muamele ile hizmet vermeye çalıştıklarının altını çizdi. Vali Avni Çakır, ” Kastamonu’da sizlerle beraber kardeşçe yaşamaktan son derece mutluyuz. Ben Kastamonu’da sosyal hayatta gösterdiğiniz anlayıştan dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program, İl Göç İdaresi Başkanlığı Göç Uzmanı Ali Rıza Beşkat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Dr. Suat Tüfekçi’nin sunumlarının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.