KAMPÜS RADYODA DÜNYA SİNEMA GÜNÜNE ÖZEL YAYIN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kastamonu Kampüs Radyo’da, Dr. Öğr. Üyesi Sarper Bütev’in katılımıyla 14 Kasım Dünya Sinema Gününe özel yayın gerçekleştirildi.

KAMPÜS RADYODA DÜNYA SİNEMA GÜNÜNE ÖZEL YAYIN GERÇEKLEŞTİRİLDİ
16.11.2021
683
A+
A-

Kastamonu Kampüs Radyo’da, Dr. Öğr. Üyesi Sarper Bütev’in katılımıyla 14 Kasım Dünya Sinema Gününe özel yayın gerçekleştirildi. Fakültemiz öğrencilerinin sunuculuğunu yaptığı özel yayında, ilk olarak sinemanın tanımı ile konuşan Dr. Öğr. Üyesi Bütev; “ Sinema, 19. yüzyıl sonunda fotoğraf, mekanik optik ve bir dizi görüntülerin bilimsel üretimindeki ilerlemelerin bir sonucu olarak gelişti. Sinemanın kökenine baktığımızda büyülü fener gösterileri ve fantazmagoryalar olduğunu görüyoruz. Bütün bu işlemlerde aslında imaja hareket kazandırarak daha öncesinde diğer sanatların başaramadıklarını gerçekleştirmek istemişlerdir. İşin özü sinemanın hareketli imajlara sahip olan görsel bir sanat olduğudur” şeklinde konuştu.

Yayınlanan radyo programında, Dr. Öğr. Üyesi Bütev, Dünya Sinema Gününe ilişkin paylaşımlarda bulunurken, sinema tarihi, sinemanın ilişkili olduğu dallar ve kült eserler hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.