“Kamu Kurumlarında Staj Seferberliği” Kapsamında Öğrenciler Üniversitemizde Stajlarına Başladı

“Kamu Kurumlarında Staj Seferberliği” projesi kapsamında öğrenciler üniversitemizin farklı birimlerinde stajlarına başladı.

“Kamu Kurumlarında Staj Seferberliği” Kapsamında Öğrenciler Üniversitemizde Stajlarına Başladı
06.09.2021
633
A+
A-

Cumhurbaşkanlığımızın toplumun hangi tabakasından olursa olsun her öğrencinin liyakat esasına göre en iyi staj imkânına sahip olmasını temin etmek amacıyla başlattığı ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yürütülen “Kamu Kurumlarında Staj Seferberliği” projesi kapsamında 17 öğrenci, Üniversitemizin farklı birimlerinde stajlarına başladı.

Proje kapsamında yurdun çeşitli üniversitelerinde okuyan öğrenciler için Üniversitemiz 10 ayrı birimiyle kapılarını stajyer öğrencilere açtı. Staja başlayan öğrencilerimizin bölümlerinde almış oldukları kuramsal eğitimin pekiştirilmesine olanak sağlayan uygulama ve teknikleri öğreneceği staj programı ile mezuniyet sonrası iş yaşamına hazır hale gelmesi amaçlanıyor.

Liyakatin tesis edilmesine ilişkin böylesi bir adımın önemini vurgulayan Kastamonu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Y. Gurur Sev, “En iyi yerlerde staj yapma imkânını toplumun ayrıcalıklı kesimlerinin elinden alan ve tüm katmanlara dağıtan Staj Seferberliği hareketine daha önce birçok öğrencimizi stajyer olarak dâhil ederek katılmıştık, şimdiyse bizzat stajyer öğrenci istihdam ederek harekete daha coşkulu bir destek vermeyi amaçlıyoruz. Umarım liyakati esas alan bu uygulama çığ gibi büyür” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.