KASMEK Türk Sanat Müziği Topluluğu Yeşilçam Konseri Verdi

Kastamonu Eğitim Merkezi (KASMEK)Türk Sanat Müziği Topluluğu, ‘Yeşilçam Konseri’ verdi.

KASMEK Türk Sanat Müziği Topluluğu Yeşilçam Konseri Verdi
16.03.2022
885
A+
A-

Kastamonu Eğitim Merkezi (KASMEK), ‘Yeşilçam konseri’ düzenledi. Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu Halk Eğitim Merkezi (KASMEK) işbirliği çerçevesinde, ücretsiz olarak gerçekleşen konserde KASMEK Türk Sanat Müziği Topluluğu, Türk Filmlerinin unutulmaz eserlerini ‘Yeşilçam Korosu’ dinleyicileriyle buluşturdu. Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği konsere, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ile protokol üyeleri katıldı.

Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen konser ekibinde her yaştan birey yer aldı. Şef Canan Pirci’nin yönlendirdiği, orkestra şefliğini ise Sait Demir’in yaptığı konserde; kanunda Behzat Çiğiltepe, klarnette Okan Zaifoğlu, kemanda Osman Özdamar, gitarda Gökhan Battı, utta Bedirhan Bitirim ve darbukada Emirhan Uzar yer aldı. 35 kişilik topluluğun seslendirdiği birbirinden güzel Yeşilçam besteleri dinleyicileri adeta mest etti. Konser sonunda, Yeşilçam’ın unutulmaz 15 eserine yer veren Türk Sanat Müziği Korosu’nun performansını dinleyiciler ayakta alkışladı.

Gerçekleştirilen konserde katkıları bulunanları tebrik eden Belediye Başkanı Op. Dr. Vidinlioğlu; “Ben bu kadar kısa sürede muhteşem bir performansa ulaştığınız için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Tabi koroda birkaç besteyi daha önceden dinlemişliğim vardı. Birazcık müzik kulağım olduğu için biliyorum, en küçük bir takılma olmadan kulaklarımızın pasını sildiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Şehrimiz, herhalde ikinci bir koroya da kavuşmuş oldu böylece. Ben de en kısa sürede bu tarz konserlerin tekrarlanacağının sözünü vereyim. Çünkü, gerçekten buna ihtiyacımız var. Böyle güzel bir dinletiden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Op. Dr. Vidinlioğlu, konuşmasının ardından koro şefi Canan Pirci’ye ve kursiyerlere çiçek takdim etti.

Haber/ Fotoğraf: Büşra Sarıdoğan-Rüveyda Aslıipek

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.