Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizden Bir İlk

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) bir hastanın kalın bağırsağında bulunan tümör, Başhekim Prof. Dr. Zafer Ergül ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yasin Alper Yıldız tarafından “Laparoskopik Kolon Cerrahisi” yöntemiyle yapılan başarılı ameliyatla temizlendi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizden Bir İlk
10.03.2021
4.695
A+
A-

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi cerrahi kliniğine başvuran ve tetkikler sonucunda kalın bağırsak tümörü tanısı konulan erkek hastanın tümörü, Başhekim Prof. Dr. Zafer Ergül ile Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yasin Alper Yıldız tarafından Kastamonu’da ilk kez gerçekleşen laparoskopik kolon cerrahisi yöntemiyle uygulanan ameliyatla alındı.

Ameliyat ile ilgili açıklama yapan KEAH Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Zafer Ergül, ilimizde ilk kez Laparoskopik kolon cerrahisi yöntemiyle bağırsak tümörü ameliyatını yaptıklarını belirterek; “Bu tür ameliyatlara uygun tıbbi donanıma sahip güzel bir hastanemiz var. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yasin Alper Yıldız ile birlikte 48 yaşında, bağırsağında tümör olan bir hastamıza, laparoskopik kolon cerrahisi yöntemiyle 3 saat süren bir operasyonla başarılı bir ameliyat yaparak tümörü bağırsaktan temizledik. Ameliyattan 5 gün sonra, hastamız sağlığına kavuşarak evine göndermenin ekip olarak huzurunu yaşadık” dedi.

Başhekim, ileri merkezlere gitmekten yorgun düşen hasta ve hasta yakınlarının, KEAH’de gerçekleştirilen başarılı tedavi ve ameliyatları öğrendikçe hastaneye olan güveninin arttığını söyleyerek,”Duyulan bu güven bizi sevindiriyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana biz de tüm bilgi birikimimizi, bu güzel şehirde yaşayan hemşehrilerimize sağlıklı bir yaşam sunmak için tüm enerjimizle çalışıyor KEAH’de doktorlarımızla birlikte ilklere imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara Dışkapı EAH’da laparoskopik kolon cerrahisi ameliyatlarını ilk başlatanın kendisi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ergül; “2005 yılında, SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devrini takiben, ileri laparoskopik ameliyatlar eğitimini almak üzere, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’na görevlendirildim. Prof. Dr. Dursun Buğra ve ekibinden laparoskopik kolorektal cerrahi konusunda çok verimli, harika bir eğitim aldım. Ankara Dışkapı EAH geri dönünce, laparoskopik kolerektal ve fıtık ameliyatlarını ilk başlatan ben oldum. Laparoskopik kolon cerrahisi eğitimini de arkadaşlarıma ben verdim. Bizim başlattığımız bu başarılı laparoskopik kolon cerrahi ameliyatları, Dışkapı EAH’da başarıyla devam ederek uygulanıyor” şeklinde konuştu.

Son olarak ” Biz bu bilgi birikimimizi ve deneyimlerimiz bundan böyle KEAH’ de cerrahi ekibimiz birlikte hastalarımızı ileri merkezlere göndermeden hastanemizde yapılacağı müjdesini vererek hemşehrilerimizle paylaşmış olalım” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.