Kastamonu Tabip Odasından Koronavirüs Uyarısı

Kastamonu Tabip Odası Başkanı Dr. Yusuf Öztürk, Kastamonu’da vaka sayısında yaşanan artışa ilişkin endişelerini dile getirerek koronavirüs tedbirleri konusunda uyarılarda bulundu.

Kastamonu Tabip Odasından Koronavirüs Uyarısı
26.10.2021
857
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin kişiye düşen haftalık vaka sayısını açıkladı. Bakan Koca’nın sosyal medyada yaptığı paylaşımda vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında Kastamonu’nun, 737,03 vaka yoğunluğu ile ilk sırada yer aldığı görüldü.

Yaşanan bu artışın sebebi olarak vatandaşların maske, sosyal mesafe ve temizliği göz ardı ettiğine dikkat çeken Kastamonu Tabip Odası Başkanı Dr. Yusuf Öztürk; “Türkiye’de vaka sayısındaki artış ile ilk sırada yer alıyoruz. Bu durumda ilde bazı şeylerin eksik yapıldığını söyleyebiliriz. İnsanların pandemi sürecinde yorulduklarını buna sebep olarak görebiliriz. Normalleşme dönemine girildiğinde halkımız kuralları önemsemeyi bıraktı. Her zaman sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına dikkat çektik. Hastalığın kolay atlatılması ve ölümlerin azalması için çok önemli. Fakat insanlar aşılandıklarını söyleyerek diğer tedbirleri elden bıraktılar ” şeklinde konuştu.

Halkın aşıya yoğun ilgi gösterdiğini belirten Tabip Odası Başkanı Dr. Öztürk, aşılanma ile birlikte maske kullanımında azalmanın görüldüğüne dikkat çekerek insanların kalabalık olduğu alanlarda tedbirlerin üst safhada tutulması konusunda öneride bulundu.

VATANDAŞLARI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Dr. Yusuf Öztürk, özellikle nezle ve grip vakalarının koronavirüste artış yaşanmasına sebep olabileceğinin altını çizerek; “ Vaka sayısının artmasıyla hastaneye yatış oranlarının birtakım olumsuzlukları meydana getireceği öngörülüyor. Ağır seyreden bir hastalık süreci mevcut. Bu durumda yoğun bakım servislerinde yatak sıkıntısı yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı. Tüm yaş gruplarında hastalığın yoğun bir şekilde seyrettiğini belirten Dr. Öztürk, hijyen ve mesafe kurallarına uymanın vaka sayılarını düşürmede en etkili yöntem olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.