Kastamonu Tarihini Eserlerinde Yaşattılar

Üniversitemizde “Kastamonu Tarihi Evleri ve Konakları İllüstrasyon Sergisi” gerçekleşti.

Kastamonu Tarihini Eserlerinde Yaşattılar
01.06.2022
755
A+
A-

Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri Kastamonu Tarihi Evleri ve Konakları İllüstrasyon Sergisi düzenledi. Adobe Illustratör programı ve serigrafi baskı çalışmaları ile hazırlanan eserler için Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonu sanatseverlere kapılarını araladı.


Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı sergi büyük beğeni topladı.


Serginin açılışında konuşan Öğretim Elemanı Ahmet Miraç Gündoğdu, “Sergimizde 20 adet çizim 15 adet de baskı çalışması bulunmaktadır. Geri kalanlar ise dijital alanda tasarlanan eserler. Amacımız Kastamonu tarihini ön plana çıkarmak. Eserlerimiz, Hükümet Konağı, İnebolu evleri, Osmanlı sarayı gibi sürekli gördüğümüz yerler.  6 yıldır burada bulunduğumuz için ilimizi benimsedik. Kültürel zenginlikler unutulmasın diye seçimimiz bu şekilde oldu” ifadelerini kullandı.


Çalışmaları Adobe Illustratör programı ile öğrencilerin çizdiğini sözlerine ekleyen Gündoğdu, aynı zamanda sergide 4. Sınıf öğrencilerinin yaptıkları serigrafi baskı çalışmalarının da bulunduğunu söyledi.



Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.