Kastamonu Teknokent A.Ş. İçin İmzalar Atıldı

Kastamonu Teknokent A.Ş. İçin İmzalar Atıldı
16.01.2020
1.150
A+
A-

Üniversitemiz, Kastamonu Belediye Başkanlığı, Kastamonu İl Özel İdaresi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret Borsası, Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Zintaş Kastamonu Zincir Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Kastamonu Ticaret Borsası Ağaç ve Orman Ürünleri Sanayi Anonim Şirketi, A1 Enerji İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Canovate Elektrik Endüstri ve Ticaret Anonim Şirketi, Kastamonu Holding Anonim Şirketi, Ak İnşaat Mermercilik ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi, Sınırlı Sorumlu Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği ile Kastamonu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin kurucuları olduğu Kastamonu Teknokent Anonim Şirketi’nin kuruluşu için imzalar 16 Aralık 2019 tarihinde Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KATSO) gerçekleştirilen tören ile atıldı.

Düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin ile kurucular katıldı.

Kastamonu Teknokent A.Ş ve Teknokent yapısı ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulunan Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü ve Kastamonu Teknokent Yönetici Şirketi Kurucusu Prof. Dr. Kasım Yenigün; “Amaç; üniversitenin akademik bilgisini ticaretle, sanayiyle, yerel kalkınma unsurlarının tümünü içerisine alacak şekilde birlikte yol alması. Bu konuda en önemli enstrüman artık bütün dünyada olduğu gibi biliyorsunuz ki Teknokentler, Teknoparklar. Teknokentler yapısı itibarı ile hakikaten bir şehre vizyon katan, oradaki bilginin, oradaki bilgiye ihtiyaç duyan bütün sanayi ve ticaret unsurları ile beraber yol almasını gerektiren bir yapı. Aynı şekilde özellikle o ilde çok arzu edilen istihdam için de ile gelecek dış fonları çekebilecek projelerin de üretildiği merkezlerden bir tanesi. Bir başka yönü de fikri sanayi mülkiyet hakları konusunda. Yani o ilden çıkacak olan markalar, patentler, coğrafi işaretler gibi benzeri konuda çok ciddi emeklerin harcanacağı ama bunların sistematik yapılacağı bir merkez. Bütün bunları hakikaten algılayabilen, bütün bunlarla ilgili çalışmaların içerisinde olmayı arzu eden yapıları biz olabildiğince çoklukla Teknokent yapısı içerisinde olması için 2 aydır ciddi bir gayret sarf ettik. Artık Teknokentimizin Kastamonu Teknokent A.Ş. adı ile bilinecek olan bir şirketi olacak. İnşallah bundan sonra faaliyetlerle Kastamonu’nun huzuruna çıkmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Haziran 2018’de temelleri atılan Teknokent için hayırlı bir gün olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal da konuşmalarında “Teknokent kuruluşu için son aşamadayız ve kuruluş işlemleri tamamlanıyor. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Her aşamada yanımızda oldunuz Sayın Valimiz, siz, hep beraber. Eksik olmayın. Kastamonu için hayırlı olsun” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ise imza töreninde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Teknokent şehrin gerçekten olmazsa olmazlarından. Çünkü hemen hemen bu anlamda yol almış bütün şehirlerin bu şekilde bir Teknokent projeleri var. Dolayısıyla da böyle bir birim altında toplanmasında da büyük fayda var. Bir nevi tek elden yürümüş gibi olacak ve dolayısıyla da güçlerin dağınıklığından, herkesin kendi başına bir şeyler yapma gayretinden ziyade tek elde toplanmış olacak. Tabi hep dile getirdiğimiz ortak aklı bulma noktasında da Teknokent ortak aklın tastamam kendisi. İnşallah bu konuda hayırlı hizmetler yapmak hepimize nasip olur. İnşallah Kastamonu’muz için güzel işler yaparız. Bu konuda özellikle Sayın Rektörümüze şehir adına teşekkür etmemiz gerekiyor. Çünkü bir köşede öyle aktif hale geçmeyi bekleyen bir projeyi kısa bir süre içerisinde canlandırdı ve aktif hale getirdi. Biz de üzerimize ne düşerse bundan sonra da yapma gayretinde olacağız. İnşallah güzel şeyleri yapmak nasip olur.” dedi.

İmza töreni Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası önünde kurucuların yer aldığı hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.