Kastamonu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kuruluyor

Üniversitemiz bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kastamonu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kuruluyor
09.03.2022

Üniversitemizde Diş Hekimliği Fakültesi kurulmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı 8 Mart 2022 tarihinde 31772 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açılacak olan Diş Hekimliği Fakültesinin Üniversitemize ve İlimize hayırlı olması temenni eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Sağlık alanında Üniversitemizde büyük bir atılımın gerçekleşti. Tıp Fakültesi öğrencilerimizin Kastamonu’da eğitim görmesi ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin afiliye olmasının ardından bölgemizi sağlık merkezi haline getirme yolunda önemli bir adımı daha Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulması kararıyla atıyoruz. Bünyemizde açılacak olan Diş Hekimliği Fakültesi’nin başta bölgemizin sağlık ihtiyaçlarına sunacağı katkı ve Üniversitemizin eğitim standartlarını yükselteceğine inancımız tam. Fakültemizin faaliyete geçmesi için gerekli tüm çalışmalar hızla başlatılacak olup, özenle yürütülecektir” ifadelerini kullandı.