Kastamonu Üniversitesi El Dezenfektanı Üretimine Başladı

Kastamonu Üniversitesi El Dezenfektanı Üretimine Başladı
22.04.2020
1.333
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ilimizde bulunan çeşitli kurumların ihtiyaçları karşılamak üzere Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) etil alkol bazlı formülasyonuna uygun olarak Prof. Dr. Hakan Akyıldız Merkezi Laboratuvarında el dezenfektanı üretimine başladı.

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Mahmut Gür ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kutalmış Gökkuş ve Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Kerim Güney öncülüğünde üretimine başlanan ilk etap 750 litre el dezenfektanı Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı’nın katılımıyla düzenlenen program ile Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

Ayrıca Üniversitemiz ve Kastamonu Sağlık İl Müdürlüğü arasında ülkemizin acil ihtiyaç duyduğu hijyen ürünlerin araştırma, geliştirme ve üretilmesi ile ilgili teknik destek, üretim ve analiz hizmetlerinin verilmesini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Sağlık İl Müdürü Dr. Sadettin Yazı; “Gerek hastanedeki arkadaşlar ve sahadaki arkadaşlar olmak üzere Koronavirüs ile mücadelede İl olarak güzel noktalardayız. En büyük kırılma noktamız PCR cihazının İlimizde aktif hale getirilmesiydi. Üniversite olarak gerekli ihtiyacı karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Sürekli olarak hijyen ve koruyucu malzeme temini konusunda bize böyle bir destek vermeniz hakikaten büyük bir avantaj. Başta Rektörümüz olmak üzere emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kastamonu’da hep beraber olduğumuzun bir göstergesi bu ortaya çıkan ürünlerdir.” dedi

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal; “Üniversite şehre pek çok noktada hem teçhizat hem de hocalarımız olarak katkı verebilecek potansiyele sahip. Bizler bu işi, bu potansiyelin küçük bir numunesi olarak görüyoruz. İnşallah zaman içerisinde istiyoruz ki İlimize sağlık alanından tutunda sanat alanına kadar her noktada katkı verelim. Her bir noktada yapabilecek potansiyelimiz mevcuttur.“ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.