Kastamonu Valisi Avni Çakır Teknokent ve İhtisaslaşma Çalışmalarımızı İnceledi

Kastamonu Valisi Avni Çakır, 26 Ekim 2020 tarihinde Üniversitemizi ziyaret ederek, Teknokent A.Ş. ile İhtisaslaşma kapsamında yapılan çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler aldı.

Kastamonu Valisi Avni Çakır Teknokent ve İhtisaslaşma Çalışmalarımızı İnceledi
27.10.2020
937
A+
A-

Kastamonu Valisi Avni Çakır 26 Ekim 2020 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erol Tekin ile Genel Sekreter V. Şevket Bahçacıoğlu tarafından karşılandı.

Rektörlük makamda yapılan görüşmenin ardından Teknokent A.Ş. ile alakalı üniversite-sanayi işbirliği, patent ve ticarileştirme, girişimcilik ve şirketleşme faaliyetleri hakkında Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün tarafından bir sunum yapıldı. Devamında İhtisaslaşma kapsamında ormancılık ve tabiat turizmi sahasında ihtisas üniversitesi olan Üniversitemizin çalışmaları hakkında İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük, Vali Çakır’ı bilgilendirdi. Sunumların ardından Çakır; “Her iki konuda da beklentilerimden öte bir heyecan gördüm. Çok kısa sürede çok ciddi mesafeler alındığını, profesyonelce hareket edildiğini gözlemledim. Teknokent A.Ş.’de sık sık gelip gençlerle motivasyon sohbetlerinde bulunmaya çalışacağım.” dedi.

Vali Avni Çakır, Teknokent A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren firmaları da ofislerinde ziyaret ederek firma yetkililerinden yapılan çalışmalar ve geliştirilen sistemler hakkında da bilgiler aldı. Çakır ziyarette; “Kastamonu Teknokent A.Ş. teknik esasında belirli bir psikolojik eşiği geçmiş durumda. İnşallah fiziki şartlardaki iyileşme ile beraber tanıtma faaliyetlerimizde ivme kazanınca süratli bir şekilde birkaç yıl içerisinde çok ciddi adımlar gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.

Firmalara teşekkür ederek sözlerine devam eden Vali Çakır; “Sizler bu konuda öncüsünüz. Aynı zamanda sizi cesaretinizden dolayı da tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a, Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün’e ve firma sahipleri arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kastamonu Valiliği olarak bizler de inşallah her fırsatta bu aileye destek olmak için üstümüze düşen neyse göreve hazırız. Bununla birlikte özellikle genç arkadaşlarımızın girişimcilik ortamına dâhil olmaları, gerekli eğitimler ve şirketlerle akademisyenlerin yürüteceği Ar-Ge faaliyetlerine yoğunlaşacağız. İlk hedef olarak fiziki anlamda Kastamonu Teknokent İdare ve Kuluçka Merkezi Binasının tamamlanmasını belirledik. İnşallah çok daha güzel günlerde, çok daha başarılı günlerde birlikte olmak dileğiyle iyi çalışmalar diliyorum.“ ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.