Kastamonu’da “Kişisel Gelişim Zirvesi” Programı Gerçekleşti

Kastamonu’da Girişimci-Yazar Mustafa Açıkgöz, TRT Haber Spikeri Tijen Karaş ve TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan’ın katılımlarıyla “Kişisel Gelişim Zirvesi” Programı gerçekleşti.

Kastamonu’da “Kişisel Gelişim Zirvesi” Programı Gerçekleşti
02.04.2022
733
A+
A-

Kastamonu’da “Kişisel Gelişim Zirvesi” Programı gerçekleşti. Ahmet Yesevi Konferans Salon’unda düzenlenen etkinliğe Girişimci/Yazar Mustafa Açıkgöz, TRT Haber Spikeri Tijen Karaş ve TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan katıldı. “Beden Dili ve Diksiyon”, “Topluluk Önünde Konuşma ve Hitabet Sanatı”, “Girişimcilik” şeklinde 3 farklı oturumdan oluşan programa, öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Programın ilk oturumu TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan’ın sunumuyla başladı. 

Konuşmasında duyguları kontrol etmenin öneminden söz eden Erdoğan Arıkan, “Bizi en çok heyecanlandıran duygular beğenilme korkusu ve hazırlanma duygusudur. Yaptığımız konuşmaya iyi hazırlanmadıysak bizi fazlasıyla heyecanlandırır. İnsan beyninin sunumlarda ve topluluk önünde rahat olması gerekir. Kendinize bile söyleyemediğiniz bir şey varsa bilinçaltından beynimizi kemirir. Sunuma çıkarken mutlaka hazırlanılmalı ve iyi bir şekilde düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Programın ikinci oturumunda “Girişimcilik” üzerine konuşmasını yapan Mustafa Açıkgöz, meslek hayatındaki tecrübelerini katılımcılara aktardı. 

Son oturumda “Beden Dili ve Diksiyon” konulu sunumunu gerçekleştiren Tijen Karaş, “İnsanların konuşması, davranışı ve beden dilleri topluluk önünde kendi kişiliğini yansıtır. Toplumumuzda en büyük sorun kelimelerin yanlış telaffuz edilmesi, bu yüzden  Türkçe’nin doğru kullanılması oldukça önemlidir” diye konuştu.

Konferans, katılımcıların öğrencilere sertifikalarını takdim etmesi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Saliha Aksakal

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.