Kastamonu’da Otizm Farkındalık Günü’nde Off-Road Heyecanı

Kastamonu’da, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizmli bireyler Off-Road araçlarıyla şehir turu yaparak eğlenceli bir gün geçirdiler.

Kastamonu’da Otizm Farkındalık Günü’nde Off-Road Heyecanı
06.04.2022
675
A+
A-

Kastamonu’da, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizmli bireyler Off-Road araçlarıyla şehir turu atarak eğlenceli bir gün geçirdiler. 2 Nisan Dünya Otizmliler Farkındalık Günü’nde, Kastamonu Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği ile Kastamonu Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü (KASDOFF) koordinatörlüğünde otizmli bireylere yönelik heyecan dolu bir aktivite düzenlendi.

Etkinlikte, Off-Road araçları balonlarla süslenerek şehir turu yapıldı ardından Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü’nde balonlar uçuruldu. Otizmli bireylere hediye verildikten sonra Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü’nden, Özel Bireyler ve Aileleri Derneğine kadar konvoy halinde gidilmesiyle etkinlik son buldu.

Özel Bireyler ve Aileleri Derneği Başkanı Huriye Boyraz, otizmli bireylerin eğitim aldıktan sonra korumalı iş yerlerinde çalışabileceklerine dikkati çekti. Boyraz; “Etkinlik bizi çok mutlu etti, evlatlarımızın zaten Off-Road araçlarına ilgisi var ve inanılmaz güzel bir gün geçirdik. Otizm günden güne artmakta, nedeni belli değil ve özel bireylerde eğitimin inanılmaz önemi var” şeklinde konuştu.

KASDOFF Başkanı Tarkan Topaç Otizmli bireyleri mutlu edip eğlendirmeyi amaçladıklarını söyleyerek; “ Bu etkinliği duyduk ve çok hoşumuza gitti. Arkadaşlarımız, dükkanını işini gücünü bırakıp geldiler. Bizim normalde 22 araç 45 üyemiz var.  Hepsiyle buraya gelmek istedik ama olmadı. Şuanda 12 aracımız ve 12 şoförümüzle birlikte otizmli arkadaşlarımız için buradayız” şeklinde konuştu.

Haber-Büşra Sarıdoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.