KEAH’TA AÇIK KALP AMELİYATINDA BİR İLK

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH), ilk kez bir hastaya kalbi durdurulmadan açık kalp ameliyatı yapıldı.

KEAH’TA  AÇIK KALP AMELİYATINDA BİR İLK
19.11.2021

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Tamtekin ve ekibi tarafından, hastanın kalbini durdurularak yapılması gereken açık kalp ameliyatı, 78 yaşındaki hastanın aort damarının ileri derecede kireçli olması nedeniyle durdurulmadan yapıldı.

Ameliyat ile ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Tamtekin, ileri merkezlerde nadiren yapılan ancak KEAH’ta ilk kez çalışan kalp üzerinde uygulanan Bypass ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini söyleyerek, operasyondan sonra hastanın sağlığına kavuşup taburcu edildiğini aktardı.