Kızılay Kan Toplama Merkezi Kampüsümüzde

Kızılay Kan Toplama Merkezi tarafından, Üniversitemiz merkez yemekhanesinin önünde kan bağış noktası kuruldu.

Kızılay Kan Toplama Merkezi Kampüsümüzde
16.11.2021
1.133
A+
A-

Kastamonu  Üniversitesinde, Kızılay Kan Toplama Merkezi tarafından 15 Kasım tarihinde, merkezi yemekhane önünde kan bağışı noktası kuruldu. Tüm gün kampüste olan ekip, 10.30 ile 18.30 saatleri arasında üniversite öğrencilerden kan bağışı topladı.

İnsanların kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu dile getiren Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Cengizhan Muratoğlu, pandemi sürecinde üniversitelerin kapalı kalması sonucu bağış sayılarında ciddi oranda düşüş yaşadıklarını ve kan bağışı toplamakta zorlandıklarını söyledi.

Muratoğlu: “ Önceden kan  bağışı için merkezimize günlük ortalama  15 ila 20 kişi geliyordu. Pandemi döneminde ise bu sayı  4, 5 kişiye kadar düştü.  Kastamonu Üniversitesi’nde 2019 yılında 3 bine yakın kan bağışı yapılmıştı. Ortalamasına baktığımızda yaklaşık olarak yılda 12 bin kan bağışı yapılıyordu. Şuan bizim ilk olarak hedefimiz tekrar bu oranları yükseltmek” şeklinde konuştu.

Kızılay Hafta Boyunca Kampüsümüzde Olacak

Kan bağışı yapmak isteyen gönüllülerin, 16 – 17 Kasım tarihlerinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne, 18 Kasım tarihinde Fazıl Boyner Sağlık Meslek Yüksek Okulu’na, 19 Kasım ise İletişim Fakültesi’ne gelerek bağışta bulunabileceklerini belirten Muratoğlu; “Güvenli kan temini projesi  kapsamında acil kana ihtiyaç duyan hastaların, kan temininin güvenli bir şekilde yapılması için çalışıyoruz.  Kan bağışı hayat kurtarır bu nedenle insanların bu konuda bilinçlenmeli ve düzenli olarak kan bağışında bulunmalılar. Kadınlar 4 ayda bir, erkekler ise 3 ayda bir kan vermeli” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.