KL Yapı Çelik İmalat ve Tic. A.Ş’den Üniversitemize Hibe Desteği

Üniversitemize KL Yapı Çelik İmalat ve Tic. A.Ş tarafından hibe olarak “ahşap araştırma, geliştirme ve inovasyon merkezi” binası inşa edilecek

KL Yapı Çelik İmalat ve Tic. A.Ş’den Üniversitemize Hibe Desteği
30.06.2021
1.104
A+
A-

Üniversitemize KL Yapı Çelik İmalat ve Tic. A.Ş tarafından hibe olarak “ahşap araştırma, geliştirme ve inovasyon merkezi” binası inşa edilecek. Kuzeykent Kampüsü Teknokent A.Ş. bölgesinde bulunan alan içerisine yapılacak olan 1088 mlik Ahşap Araştırma, Geliştirme ve İnovasyon Merkezi Binası inşaatının protokolüne ilişkin, KL Yapı adına Genel Müdür Gökhan Bozdoğan, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün’ün katılımıyla, Rektörlük makamında imza töreni gerçekleştirildi.

KL Yapı Genel Müdürü Gökhan Bozdoğan ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından imzalanan protokolle birlikte, Ormancılık ve Tabiat Turizmi sahasında ihtisaslaşan Üniversitemizde yapılacak olan merkezde; test, analiz, ar-ge, tasarım, ürün geliştirme çalışmalarının yapılmasının yanında, sektörel bazda mesleki ve teknik eğitimlerle nitelikli iş gücü yetiştirilerek sektörünün daha dinamik hale gelmesi ve bu sayede bölge ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ayrıca merkez bünyesinde sosyokültürel açıdan oldukça önem taşıyan geleneksel el sanatlarımızdan birisi olan ahşap işlemeciliğiyle ilgili eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek, yeni nesillere aktarmak ve böylece alternatif istihdama ve ülkemiz kültür turizmine katma değer sağlamak hedefler arasında yer alıyor.

Ahşap Araştırma, Geliştirme ve İnovasyon Merkezi binasının Ar-Ge kısmında mobilya eğitim, tasarım ve ürün geliştirme, yapı mekaniği, analiz ve test laboratuvarları, yüksek enerjili pelet geliştirme laboratuvarı ile boyahane ve malzeme deposu bulunurken, idari ve yönetim kısmında ise; derslik, yönetim odası, toplantı salonu, teşhir alanı,  teknisyen odası ve sosyal alanlar bulunacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.