KORONAVİRÜSE KARŞI YERLİ İLAÇ MÜJDESİ

22 Kasım Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedavisinde kullanılacak olan Molnupiravir’in Türkiye’de üretileceğini duyurdu.

KORONAVİRÜSE KARŞI YERLİ İLAÇ MÜJDESİ
23.11.2021
763
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kabine Toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakan Koca, koronavirüs tedavisinde birçok ilacın kullanıldığını fakat hastalığın seyrine göre etkilerinin azaldığını ifade ederken, Türkiye’de iki ilaç üzerinde üretimin yoğunlaştığına dikkati çekti. İlaçlar ile ilgili gerekli izinlerin tamamlandığını vurgulayan Bakan Koca, “Molnupiravir’le ilgili izin alındı, bazı ülkelerde siparişini vermiş oldular. Bir de Pfizer ilacı var onlarla ilgili çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Bakan Koca, ‘Molnupiravir’in Türkiye’de üretilmesine ilişkin duyuruda bulunduklarını belirterek, “Şuan ruhsatı alan 1 firma var ama biz en az 45 firmanın bize müracaat ettiklerinde toplu ruhsatlandırmasını yapmayı düşünüyoruz. En düşük fiyata mal ederek vatandaşla buluşturmayı hedefliyoruz”  dedi. Öte yandan bugün sabah saatlerinde Anadolu Ajansında yayınlanan habere göre Fahrettin Koca’nın yerli inaktif covid-19 aşısı Türkovac için acil kullanım onayı başvurusu yaptığı nakledildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.