MEHMET AKİF ERSOY RUHUNU TAŞ BASKIYLA YAŞATTILAR

Kastamonu Belediyesine bağlı Kadın Marangozhane usta eğiticileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı kapsamında çocuklarla taş baskı etkinliği düzenlendi.

MEHMET AKİF ERSOY RUHUNU TAŞ BASKIYLA YAŞATTILAR
15.03.2022
535
A+
A-

İstiklal Marşımızın Kabulünün 101. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı kapsamında Kastamonu Belediyesine bağlı Kadın Marangozhane usta eğiticileri  tarafından çocuklarla  taş baskı etkinliği düzenlendi. Usta öğreticilerin yardımları ile gerçekleşen etkinliğe aileler ve çocuklar büyük ilgi gösterdiler.




Etkinlikte çocuklar, ıhlamur ağacından üretilen Mehmet Akif Ersoy portresinin kalıpları ve Kastamonu yöresine ait taş baskıları bezlerle buluşturdular. Programda Mehmet Akif Ersoy’u anmanın ve yöreye ait kültürü çocuklara aktarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden usta öğretici, “ Taş Baskı düz beyaz ya da krem kaput bezi üzerine, ıhlamur ağacından elle oyularak veya kabartma olarak yapılmış bitkisel ve geometrik mo­tif işli değişik boyutlardaki ahşap kalıpların, renkli boyaya batırılıp basılması işlemidir. Bugün 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde çocuklarımız Kastamonu’ya ait olan bir kültürü yaşatmayı öğrenerek bunu gelecek nesillere aktaracak” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda çocuklar taş baskı ile sofra bezine yaptıkları motifleri boyayarak  Mehmet Akif Ersoy adına hazırlanan hatıra fotoğrafı standında fotoğraf çekildiler.


Haber/Fotoğraf: Gizem Azboy

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.