Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başladı

19.02.2020

2020-2021 Akademik yılı için Mevlana Değişim Programı başvuru tarihi ve şartları açıklandı.

Son başvuru tarihinin 28 Şubat 2020 olarak açıklandığı programın başvuru şartları ise şu şekilde belirtildi;

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 06/02/2020 tarihli ve 5 sayılı kararında belirtilen alanlara göre müracaat edilebilir. Karar için tıklayınız.
  • Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalaması 4 üzerinden en az 2,50 olmalıdır,
  • Lisansüstü öğrencilerin (yüksek lisans ve doktora) genel akademik not ortalaması 4 üzerinden en az 3,00 olmalıdır,
  • Öğrenciler gideceği Üniversite’nin eğitim dilinde, yabancı dil sınavında başarılı olmalıdır. (Yabancı Dil Sınavı tarihi belli olduğunda ilan edilecektir.)
  • 1. 2. ve 3. sınıf öğrencileri başvuru yapabilirler.
  • Daha önce Mevlana Değişim Programından faydalanan öğrenciler tekrar başvuru yapamaz.

Başvuru formu için tıklayınız.

Detaylı bilgi için: Mevlana Değişim Programı