MMF’den Farkındalık Çalıştayı

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından “Akıllı Kent Mobilyası Tasarımında İnovatif ve Ekolojik Yaklaşımlar” isimli Disiplinlerarası Konferans ve Tasarım Çalıştayı gerçekleştirildi.

MMF’den Farkındalık Çalıştayı
01.06.2022
547
A+
A-

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tasarım ve Ekoloji Öğrenci Topluluğu bünyesinde Tasarım ve Ekoloji Bölümü öğrencilerinin koordinasyonunda, Ahşap Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi, İnovatif Teknolojiler Ofisi ile Peyzaj Mimarlığı Bölümü katkılarıyla “Akıllı Kent Mobilyası Tasarımında İnovatif ve Ekolojik Yaklaşımlar” konulu çalıştay düzenlendi. Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştaya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Üniversitemiz akademik personeli ve öğrenciler katıldı.


Hızla artan kentleşme ile başlayan sorunlara çözüm üretmek ve farkındalık kazanmak amacıyla gerçekleştirilen çalıştay, 4 gün sürdü.


Programın ilk gününde açılış konuşmasını Tasarım ve Ekoloji Öğrenci Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gül Aslı Aksu, “Akıllı Kent Mobilyası Tasarımı: Ahşabın İzlerini Sürmek” konulu sunumuyla yaptı. Konuşmasında büyükşehirlerde meydana gelen ekolojik sorunlara değinen Dr. Öğr. Üyesi Aksu, “Ülkemiz çok güzel ve stratejik bir konumda yer alıyor, iki kıta arasında dolayısıyla bu konumu flora bölgeleri bakımından baktığımızda bile çok büyük bir çeşitlilik karşımıza çıkartıyor. Duyarsızca kullandığımız ekosistem de böyle bir çeşitliliğe sahip.  Farkındalığımızın artması gerekiyor, ülkemizde bu bozulmaların önlenebilmesi için iyi planlama ile yönetim-tasarım kararları alınmalı” ifadelerini kullandı.


Çevre bilinci oluşturup farkındalık kazandırmayı amaçlayan etkinlik, Üniversitemiz öğretim elemanlarının sunumlarıyla devam etti. Çalıştay kapsamında öğrenciler, farklı alanlardaki akademisyenler tarafından düzenlenen konferanslara katılırken gerçekleştirilen uygulamalı grup çalışmalarında da yer aldı.



Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy- Reyyan Özen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.