Ödüllü Filmler Üniversitemizde

Akbank Kısa Film Festivali’nin ödülü filmleri, Medya ve İletişim Topluluğu’nun ev sahipliğinde Üniversitemizde izleyiciyle buluştu.

Ödüllü Filmler Üniversitemizde
30.04.2022
623
A+
A-

Bu yıl 18. kez düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali, Medya ve İletişim Topluluğu’nun organizasyonuyla 8. kez Kastamonu Üniversitesi’nde ağırlandı.
Akbank Kısa Film Festivali’ne 68 ülkeden toplam 2 bin 81 film katıldı. Festivalde Ulusal Kategoride En İyi Kısa Film Ödülü’nü kazanan, yönetmenliğini Ayçe Kartal’in üstlendiği “Kıyamette İyi Görünmeliyim”, Uluslararası Kategoride En İyi Kısa Film Ödülü’nü kazanan Adrian Moyse Dullin’in “The Right Words” filmi, Ulusal ve Uluslararası Kategoride Mansiyon Ödülü alan Can Merdan Doğan’ın “Stiletto”, Merve Bozcu’nun “Plastik Rüya”, Olha Zhurba’nın “Dad’s Sneakers” ve Hugo Covarrubias’nın “Bestia” filmleri, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluştu.

Bu filmlerin yanı sıra 20 yaş ve altı gençlerin kısa filme olan ilgisini artırmak ve bu alanda üretime teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Genç Bakışlar Yarışması’nda En İyi Kısa Film Ödülü’nü kazanan Baturay Tuncat’ın “Gün Işığı”, Mansiyon Ödülü alan Yunus Emre Akkuş’un “Sessizlik” filmi ve İlayda İseri’nin “Çeşme” adlı belgeseli de gösterimde yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersoy Soydan, “Fakültelerin açıldığı dönemde kentte herhangi bir kültürel veya sosyal etkinlik bulunmuyordu. Biz de Medya ve İletişim Topluluğu’nun organizasyonluğunda Rektörlüğümüzün ve Dekanlığımızın desteğiyle çeşitli yerlere başvurup festivalleri kentimizde ve üniversitemizde ağırlamak istedik.” dedi. Doç. Dr. Soydan, Akbank Kısa Film Festivali’ni 8. kez Kastamonu’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek etkinliğin Üniversitemiz akademik ve idari personeline, öğrencilerine ve tüm Kastamonulu sinemaseverlere açık olarak gerçekleştiğini ifade etti.

“Akbank Kısa Film Festivali Üniversitelerde Turnesi” sorumlusu Barış Şen ise festivalde ödül alan filmlerin bu yıl Türkiye genelinde 28 şehirdeki toplam 41 üniversitede öğrencilerle buluştuğunu söyledi.

Haber: Necla Tutuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.