Öğretim Üyemizin İhtisaslaşma Sahamızdaki Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Hendek Ertop “Kestane Propolis Ekstraktının Enkapsüle Formlarının Üretimi ve Fonksiyonel Gıda Üretiminde Kullanımı” başlıklı projesi ile “Teknogirişim Sermaye Desteği” almaya hak kazandı.

Öğretim Üyemizin İhtisaslaşma Sahamızdaki Projesine TÜBİTAK’tan Destek
30.06.2021
714
A+
A-

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Hendek Ertop “Kestane Propolis Ekstraktının Enkapsüle Formlarının Üretimi ve Fonksiyonel Gıda Üretiminde Kullanımı” başlıklı projesi ile “Teknogirişim Sermaye Desteği” almaya hak kazandı.

İTÜ Arı Teknokent-Düzce Teknokent uygulayıcı kuruluş bünyesinde başvurusu yapılan ve TÜBİTAK tarafından destek alan projede kestane propolisinin farklı formlarının üretimi, fonksiyonel gıda üretiminde kullanımı amaçlanırken, propolisin katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ile dolaylı olarak Kastamonu’da arıcılık faaliyetlerinin desteklenmesi ve yöresel çapta bal dışı arı ürünlerine dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Sözleşmeli arıcılık faaliyetleri ile yürütülecek proje, üniversitemizin ihtisaslaşma sahası olan ormancılık ve tabiat turizminin faaliyetlerine de katkı sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.