“PATİKÖY” SOKAK HAYVANLARINA UMUT OLUYOR

Kastamonu’da, engelli ve sahipsiz hayvanların bakımını üstlenen Hülya Balcı, kendi birikimleri ile kurduğu Patiköy’de sokak hayvanlarının umudu oluyor.

Çocukluğundan beri hayvanlara büyük bir sevgi ve ilgi besleyen Hülya Balcı (41), bankadan aldığı kredi ve kişisel birikimleriyle sokak hayvanları için hayalini kurduğu Patiköy’de sahipsiz hayvanların umudu oluyor. Hayvanların mama ve temizlik ihtiyaçları için sabahın erken saatlerinde uyanan Hülya Balcı, Patiköy’de aralarında engelli ve yaralıların da bulunduğu 125 sokak hayvanının tüm bakımlarını üstleniyor.

Hastanede işçi olarak çalışan Balcı, işten kalan vaktini ilçelere, köylere ya da dağ başlarına terkedilen hayvanlar ile ilgilenerek geçiriyor. Balcı, daha önce beslediği hayvanlardan rahatsızlık duyan kişilerin olduğunu ve bunun üzerine Patiköy’ü kurduğunu belirterek şunları kaydetti;  “Abana’da kaldığım süreçte kapımın önünde beslediğim hayvanlardan şikayetçi olanlar oldu, hatta son dönemlerde bir komşum tarafından baktığım hayvanlara zarar vereceği yönünde tehditler bile almaya başlamıştım. Maalesef kötülüğün sonu yok, ben kendi işçi maaşım ve aldığım kredilerle arazi satın alarak Patiköy’ü kurdum.  Burada kafam çok rahat”

Patiköy’de 96 köpek ve 26 kedi ile beraber 125 hayvanın tüm bakımlarını kendinden ayırdığı bütçe ve gönüllülerin yardımları ile sağlayan Balcı, hayvanlarla arasında kurduğu güçlü bir sevgi bağının olduğunu ve kapısını açtığı her canlıya ait farklı isimler verdiğini sözlerine ekledi.

GÖNÜLLÜLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Engelli ve yaralı hayvan bakımlarının daha zor ve ciddi bir iş olduğundan söz eden Balcı, “ engelli hayvanların bakımları sağlıklı hayvanlara göre daha zor. Onlar kendilerini korumakta çok daha fazla zorluk çekiyorlar bu sebeple yardıma muhtaçlar. Yürürken dengede durmakta zorlandıkları için beslenme ve bakımları da daha özel” dedi.

Daha çok sahipsiz hayvana ulaşabilmek adına gönüllülerden yardım desteği talep eden Hülya Balcı, bu konuda atılacak olan her adımın hayvanlar adına umut ışığı olacağına dikkati çekti.

Haber-Fotoğraf: Gizem AZBOY

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.