Rektörümüz, Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Toplantısına Katıldı

Rektörümüz, Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Toplantısına Katıldı
06.09.2021

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği dönem toplantısına katıldı. Bölge üniversitelerinin birikimlerini bir araya getirerek, bölgesel kalkınmanın sağlanması ve ülke gelişimine katkı sunulması amacıyla kurulan Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği’nin dönem toplantısı Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda,  yüz yüze eğitim süreci ve üniversiteler arasındaki olası iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Erdem ile Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Prof. Dr. Sedat Yazıcı ve Prof. Dr. Sevim Çelik katıldı.

2021-2022 akademik yılında yüz yüze yapılacak eğitim süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Uzun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Kovid-19 Tedbirlerine İlişkin Uygulama Rehberleri” hakkında bilgiler verdi. Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Dönem Başkanı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda “Salgın sürecinde nelerin yapılması ve yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devam edebilmesi için nelere dikkat edilmesi gerekiyor?” sorusu üzerinden katılımcı rektörlerin görüşleri alındı.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın Düzce Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilen “HES Kodu Web Servislerinin Öğrenci Bilgi Sistemi ve Personel Bilgi Sistemi Entegrasyonu” hakkında bilgiler verdiği toplantıda, “yüz yüze eğitim”, “ders içerikleri, uygulama ve aktiviteler”, “harmanlanmış (hibrit) öğretim”, “program özelinde planlamalar”, “güvenli kampüs ortamı” ve “seyreltilmiş yoğunluk” gibi konular değerlendirildi. Toplantıda ayrıca Bartın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uğur Şahinkaya tarafından üzerinde çalışılan ve beta sürümlerinin yayında olduğu “MECRA” adlı genişletilebilir iletişim platformu da tanıtıldı.

Toplantının ardından katılımcı rektörler, Bartın Üniversitesi yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsündeki eğitim-öğretim ve rekreasyon alanları hakkında bilgiler aldı. Bartın Üniversitesi Kütüphanesini ziyaret eden rektörler, daha sonra Spor Bilimleri Fakültesi tesislerini ve ‘Sürdürülebilir Yeşil Kampüs’ anlayışıyla yağmur suları biriktirilerek oluşturulan doğal göleti gezdi. Güzelcehisar Lav Sütunlarını da yerinde gören Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği rektörleri, “Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi” hakkında bilgiler aldı.