SEL MAĞDURU BOZKURT’TA SOKAKLAR YENİDEN SULAR ALTINDA

Ağustos ayında sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Sınarcık, Yılmaz ve Cumhuriyet Caddeleri başta olmak üzere ilçenin birçok yerinde sağanak nedeniyle sokaklar ve yaklaşık 40 binanın bodrum katları su altında kaldı, yollar göle döndü. Kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

SEL MAĞDURU BOZKURT’TA SOKAKLAR YENİDEN SULAR ALTINDA
26.10.2021
1.010
A+
A-

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sağanak yağış sebebiyle bodrum katlarında su baskınları yaşandı, yollar göle döndü. İlçede 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketinin ardından Ezine Çayı ile bağlanan yan derelerde çalışmaların devam ettiğine dikkati çeken Vali Çakır AA muhabirine, şunları söyledi: “Şu an devam eden çalışmalar sonuçlanmadığı için yer yer taşkınlar meydana geldi. Buna bağlı olarak ilçemizdeki bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Biz hem Kaymakamımız hem Belediye Başkanımız hem de ilgili birim amirlerimizle sahayı gezdik. Civarda ki tüm Belediyeleri ve özel idaremizin araçlarını buraya sevk ettik. Araçlarımızın tamamı çalışmalara başladı. Bodrum katlarındaki basan suyu boşaltıyorlar. İnşallah yarın sabah ya da öğleye kadar bu suların tamamını temizlemeyi düşünüyoruz.”

Gün boyunca yağış miktarının yaklaşık 70 kg olmasından dolayı bodrum katlarında su basmalarının meydana geldiğini belirten Bozkurt Merkez Mahalle Muhtarı Yusuf Öztürk; “ Burada daha önce yaşanan büyük sel felaketi sonrasında yağışın ardından  Ezine çayında tekrar taşmalar oldu. Dere ıslah çalışmalarının, şehrin sel felaketinden sonra alt yapı çalışmalarının ve giderlerin henüz tamamlanamamış olmasından kaynaklı zemin katlarda oluşan su baskınları sebebiyle vatandaşlar evlerine girmekte zorluk yaşadılar” şeklinde konuştu.

Binalarda maddi bir hasar olmadığını belirten Öztürk şunları ifade etti; “ Oluşan su taşmaları sonucu bölgede hızlı bir şekilde önlemler alındı vidanjörler ile sokaklarda biriken suların yönü değiştirildi ve temizlenmeye devam ediyor. Ezine  Çayı içinde Abana ve Bozkurt Sınarcık bölgelerinde duvar çalışmalarına başlandı. Buraya daha önce kurulan geçici köprünün zarar görmemesi için ve olası tehditlere karşı köprünün başında iş makinaları bekletiliyor. İlçemize Valimiz Avni Çakır ve Devlet Su işleri Bölge Müdürü İbrahim Yaraoğlu gelerek incelemelerde bulundu.”

İlçede çalışmaların AFAD ekiplerinin yardımı ile sürdürüldüğünü belirten Öztürk; “Çayın etrafında yağışın devam etmesi sonucu  yaşanacak olası tehlikeler için akşamdan tedbirler alındı. Çalışmalar hava şartlarının el verdiği kadar sürdürülebiliyor şuan en önemli unsur sabır, sonuçta bu bölge bitmiş durumdaydı ve tekrar toparlanmaya ve ayağa kalkmaya çalışıyoruz bu da ancak sabrederek ve çalışarak üstesinden gelebileceğimiz bir durum. Şehrin alt yapısı, derenin bent çalışmaları, zarar gören binaların onarılması gibi  yapılacak çok iş var  bunlar ancak zamanla oluyor” diye konuştu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.