Sivil Havacılık Yüksekokulu’ndan Anlamlı Proje

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi kapsamında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bulunan 4 ilkokulu ziyaret ederek etkinlik düzenledi.

Sivil Havacılık Yüksekokulu’ndan Anlamlı Proje
18.05.2022
776
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin Kanbur tarafından yürütülen Havacılık Yönetimi Bölümü “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi kapsamında 4. sınıf öğrencileri tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik havacılık temalı çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Havacılığa dair farkındalık oluşturmak amacıyla Taşköprü ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu, Fatih İlkokulu, Muzafferettin İlkokulu ve Avukat Murat Ülgen İlkokulu ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde havacılıkla ilgili sunumlar, kâğıt uçak katlama, kâğıt uçağı en uzağa atma yarışması ve yüz boyama faaliyetlerinde bulunuldu.

Etkinlikte Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Uçan Hayaller” çocuk kitabı, “Kastamonu Havacılık” yazılı kalemler ve çekme helvalar öğrencilere hediye edildi.

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin Kanbur, “Havacılık bilincini yaygınlaştırmaya yönelik etkinlikleri Kastamonu il genelinde devam ettirme arzusu taşıyoruz ve öğrencilerimiz ile yeni projeler üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Kanbur, etkinliklerin düzenlenmesinde özverili çalışmaları olan Dr. Öğr. Üyesi Cihan Özorak’a, Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrencilerine ve ziyaretlerin yapıldığı okul yönetimlerine teşekkür etti.

Avukat Murat Ülgen İlkokulu Müdürü Hayati Acun ise “Burası taşrada bir okul olduğu için havacılığa dair şeyleri öğrenciler ancak televizyondan görebiliyorlar. Eğitimdeki en önemli mesele yaparak, yaşayarak ve görerek öğrenme… Bugün çocuklar burada havacılık hakkında somut, görerek bir şeyler öğrenmeye çalıştılar. Sizlere de bundan dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Haber/Fotoğraf: Büşra Sarıdoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.